ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα 2ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

2ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

print
email

Στο Θρυλόριο Ροδόπης

2ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο
- Tο «2ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας» που φιλοδοξεί να κάνει το Θρυλόριο γαστρονομικό προορισμό, θα λάβει χώρα στο Θρυλόριο, την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου, από τις 8 έως τις 17 Ιουλίου 2016.

Στόχος των εκδηλώσεων της Αγίας Μαρίνας είναι η διατήρηση και η προβολή της Ποντιακής παράδοσης, σε όλες της τις μορφές, ως ένα κομμάτι του πολιτιστικού κολλάζ της πολυπολιτισμικής Θράκης.


 

Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού,
της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της Ποντιακής κουζίνας

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαγειρικής, ο οποίος θα λάβει χώρα στην πλατεία του Θρυλορίου Ροδόπης, στις 8.00 μμ, με κριτές καταξιωμένους ανθρώπους της γαστρονομίας, που είναι αρωγοί και υποστηρικτές στην προσπάθειά, αλλά και το κοινό που θα παρευρεθεί.

 

Διαδικασία διαγωνισμού

Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα παρουσιάζει το φαγητό του, θα απαντά στις ερωτήσεις της Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αφού το δοκιμάσουν, θα βαθμολογούν. Όλα αυτά θα γίνονται μπροστά στο κοινό που θα παρακολουθεί και στο οποίο ταυτόχρονα θα μοιράζεται το φαγητό. Διότι και ο κόσμος στο τέλος της διαδικασίας θα ψηφίσει τις καλύτερες συνταγές.

Οι νικητές θα αναδειχθούν με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

Παρουσίαση πιάτων
Γεύση παρασκευασμάτων
Αυθεντικότητα συνταγών (παραδοσιακές, χωρίς νεωτερικά στοιχεία)

Αφού όλοι οι διαγωνιζόμενοι παρουσιάσουν το φαγητό - έδεσμα τους, η επιτροπή και το κοινό θα αναδείξουν τους τρεις πρώτους νικητές. Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν αντίστοιχα με το Χρυσό, το Αργυρό και το Χάλκινο «Ξυλάγγειν». Επιπρόσθετα, σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος συμμετοχής.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου έχει θέσει ως στόχο, το «Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας» να επεκτείνεται χρόνο με το χρόνο, καθιστώντας τελικά το Θρυλόριο, το κέντρο μιας μεγάλης γαστρονομικής εκδήλωσης. Που θα προσελκύει κόσμο από όλες τις γύρω περιοχές, προωθώντας τόσο την Ποντιακή παράδοση όσο και την περιοχή.
 
Για αυτό και καλούν όλους όσους μπορούν και θέλουν να μαγειρέψουν τις συνταγές των γιαγιάδων και των μανάδων τους, να αναδείξουν το απλό, αλλά ταυτόχρονα νόστιμο και υγιεινό Ποντιακό φαγητό. Και μέσα από αυτό τη φιλοξενία τους, ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ελληνισμού.

Γιατί σε κάθε Ποντιακό σπίτι... το τραπέζι ήταν, είναι και θα είναι πάντα στρωμένο!

 

Μάθε Ποντιακά

Βούκα - Η μπουκιά

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 35 επισκέπτες και 0 μέλη.