ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Συνεχίζονται οι ανακλήσεις ιθαγένειας Ομογενών

Συνεχίζονται οι ανακλήσεις ιθαγένειας Ομογενών

print
email

Χωρίς άδεια παραμονής στην Ελλάδα!

Ανακλήσεις Ελληνικής ιθαγένειας
- Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι ανακλήσεις ιθαγένειας από ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Έχουν σημειωθεί πολλές τέτοιες αποφάσεις σε Έλληνες ομογενείς, που διαμένουν στην περιοχή της Καβάλας και της Βόρειας Ελλάδας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Σύμφωνα με την καταγγελία: Σοβαρή ανησυχία και ερωτηματικά έχει δημιουργήσει η πάγια πλέον τακτική της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, τα τελευταία 2 χρόνια, να ανακαλεί πράξεις χορήγησης της Ελληνικής ιθαγένειας σε Ομογενείς από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που ανατρέχουν έως και 15 και πλέον έτη πίσω στον χρόνο...


Χωρίς μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες να μπουν καν στον κόπο να ακούσουν τους ενδιαφερόμενους, πριν το πράξουν!

Έτσι πολλές εκατοντάδες συμπολιτών μας, με καταγωγή ιδίως από τον Πόντο, υποχρεούνται «να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 30 ημερών». Οι άνθρωποι αυτοί και οι πρόγονοί τους, είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους πολλές φορές μέσα σε περιστάσεις οικονομικής εξαθλίωσης και εμφυλίου πολέμου, που επακολούθησαν της κατάρρευσης του ανατολικού συνασπισμού, και εγκαταστάθηκαν (συχνά με πρωτοβουλία του κράτους) στην Ελλάδα.

Έφτιαξαν εδώ ξανά τη ζωή τους, πρόκοψαν και έκαναν οικογένειες.

Ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη...

Οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά τους βρίσκονται χωρίς καμία ιθαγένεια, αλλά και χωρίς άδεια παραμονής στην Ελλάδα!

 

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης:

1. Να διακοπεί άμεσα η πρακτική των αθρόων άκριτων ανακλήσεων της ιθαγένειας των Ομογενών, από την πρώην ΕΣΣΔ.

2. Να υιοθετηθεί, δια της έκδοσης σχετικής εγκυκλίου, η πρακτική της προηγούμενης ακρόασης των ενδιαφερομένων, προκειμένης της διαπίστωσης της ακρίβειας των πιστοποιουμένων, από αμφισβητούμενης γνησιότητας αλλοδαπά διοικητικά έγγραφα προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης,

3. Να ανακληθεί, κατόπιν σχετικής αίτησης θεραπείας των ενδιαφερομένων, κάθε ανάκληση πράξης χορήγησης της Ελληνικής ιθαγένειας που διενεργήθηκε χωρίς τη προηγούμενη ακρόασή τους και την ευκαιρία να καταδείξουν τη καλή τους πίστη.


Σύμφωνα με τοπικά μέσα του Έβρου, ήδη για τον λόγο της ανάκλησης της ιθαγένειας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας ομογενής από την Αλεξανδρούπολη. Η ανάκληση έγινε χωρίς καν ακρόαση του ενδιαφερομένου και γι’ αυτό επέλεξε την απεργία πείνας, ώστε να συζητήσει την περίπτωσή του με την αποκεντρωμένη Μακεδονίας – Θράκης.

Η ανάκληση της Ιθαγένειας γίνεται λόγω γραφειοκρατικών λαθών, που έκαναν πριν από 30- 50 χρόνια οι δημόσιες υπηρεσίες των χωρών προέλευσης των ομογενών.

Όπως είναι γνωστό, το Ελληνικό κράτος, που στις αρχές του ’90 έδωσε στους Έλληνες ομογενείς την ευκαιρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σήμερα μετά από 20 χρόνια «διώχνει τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού λάθους» υποστηρίζουν οι ομογενείς. Δείχνοντας επίσημα έγγραφα της Interpol που αποδεικνύουν ότι όλα τους τα πιστοποιητικά είναι επίσημα και νόμιμα.

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μάθε Ποντιακά

Ζαντός - Ο τρελός

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 99 επισκέπτες και 0 μέλη.