ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Νέα επίθεση Ανδριανόπουλου σε Σαββίδη

Νέα επίθεση Ανδριανόπουλου σε Σαββίδη

print
email

Ρατσιστικό το Ρωσοπόντιος;

Ανδρέας Ανδριανόπουλος - Ρατσιστικό το Ρωσοπόντιος;
- Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ρίχνει «λάδι στη φωτιά» που άναψε, αποκαλώντας ξανά «Ρωσοπόντιο», τον Ιβάν Σαββίδη. Εξαπέλυσε τη νέα επίθεση, με νέο άρθρο του, στο οποίο επισημαίνει πως αδυνατεί να καταλάβει που βρίσκεται η προσβολή ή ο ρατσισμός στον χαρακτηρισμό «Ρωσοπόντιος», με τον οποίο αποκάλεσε τον Ιβάν Σαββίδη!

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό, ο Ανδριανόπουλος είχε θέσει ζήτημα, για την καταγωγή του Ιβάν Σαββίδη, με άρθρο που είχε τίτλο «Ο Ρωσοπόντιος εξολοθρευτής».

 

Στο νέο του άρθρο με τίτλο «Ο φαντασιακός ρατσισμός» στην εφημερίδα «Φως των Σπορ», ο πρώην βουλευτής ξεκινάει γράφοντας:

Ρατσισμός το «Ρωσοπόντιος»;

«Μεταξύ άλλων έχουμε όμως τώρα ανακαλύψει και τον "ρατσισμό", που χαρακτηρίζει ό,τι δεν μας αρέσει ή μας κάνει να αισθανόμαστε σχετικά άβολα. Όπως το Ρωσοπόντιος, στο οποίο αδυνατώ να καταλάβω πού βρίσκεται η προσβολή ή ο σχετικός ρατσισμός. Ο εν λόγω στον οποίο αναφέρθηκα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δηλαδή, είναι γεννημένος στη Γεωργία και πολιτογραφημένος πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όπου και έχει εκλεγεί μάλιστα και στο εθνικό εκεί κοινοβούλιο (Δούμα). Έχει καταγωγή από τον Πόντο και είναι Ελληνικής εθνικής ρίζας.

Ουδείς αμφισβήτησε τη δηλωμένη Ελληνικότητα και το σχετικό του φρόνημα. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί, κατόπιν των παραπάνω, το Ρωσοπόντιος είναι ενοχλητικό; Μήπως λόγω Ελληνικού επωνύμου; Να θυμίσω πως στη Ρωσία υπάρχουν προβεβλημένες προσωπικότητες με επώνυμα ξένα, που ουδέποτε αναφέρονται με εθνικότητα πλην της Ρωσικής. Όπως λόγου χάρη ο επικεφαλής της Γκάζπρομ, Αλεξέι Μίλερ, ο γενικός διευθυντής της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας Σοβκομφλότ, Σεργκέι Φρανκ, ή ο Μιχαΐλ Φρίντμαν του γιγαντιαίου ενεργειακού Ομίλου Άλφα, που ουδέποτε αναφέρονται σαν Γερμανοί. Κάποιοι ίσως σαν Ρωσοεβραίοι».


Ονειρεύομαι να διαλυθεί το Αθηναϊκό ποδόσφαιρο

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος συνεχίζει για τη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη... «Ονειρεύομαι να διαλυθεί το Αθηναϊκό ποδόσφαιρο»:

«Και σε καμία περίπτωση βέβαια οι Ποντιακής καταγωγής συμπολίτες μας δεν αποτελούν αποκλειστικό περιουσιακό στοιχείο της Βόρειας Ελλάδας. Παντού υπάρχουν Πόντιοι - Όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη. Ποιος έδωσε εξάλλου το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να χωρίζει (με αφορμή το ποδόσφαιρο) τους Έλληνες σε Βόρειους και Νότιους, απειλώντας να καταστρέψει το ποδόσφαιρο των Αθηνών;».

Μάθε Ποντιακά

Εγρoίξα - Κατάλαβα

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 18 επισκέπτες και 0 μέλη.