ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Αντάμωσαν Ποντιακές οικογένειες

Αντάμωσαν Ποντιακές οικογένειες

print
email

Στο Καπανδρίτι Αττικής

Ποντιακό Αντάμωμα στο Καπανδρίτι Αττικής
- Ο Σύλλογος Ποντίων Καλλιθέας «Αργοναύται - Κομνηνοί» σε συνεργασία με το Δήμο Ωρωπού διοργάνωσε στα παρχάρια του Καπανδριτίου, στον Αϊ Γιώργη, το έθιμο «Τ’ Αελουτροπί, τ’ Αγιαννί». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, απόγονοι οικογενειών της «Κεπέκκλησας» του Πόντου, πρόσφυγες του «Μπαμπαλιού» Αιτωλοακαρνανίας και του «Καπανδριτίου» Αττικής συναντήθηκαν μετά από 90 χρόνια.

Η εκδήλωση, που πλαισιώθηκε και ενισχύθηκε από το Δήμο Καλλιθέας, το Δήμο Αμφιλοχίας και το Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς», ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση για τους προγόνους που χάθηκαν, ενώ ακολούθησε γλέντι...
 

Ο Δημήτρης Βερτενιώτης, αντιδήμαρχο του δήμου Ωρωπού της Δ.Κ. Καπανδριτίου, δήλωσε χαρούμενος που υποδέχτηκε ξανά Ποντιακές οικογένειες, τονίζοντας πως και ο ίδιος, παρότι δεν είναι Πόντιος, έχει μεγαλώσει μαζί με οικογένειες Ποντίων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αργοναύται - Κομνηνοί» Θεόφιλος Καστανίδης διευκρίνισε πως προέρχεται και ο ίδιος από το Καπανδρίτι, ευχαριστώντας όλους τους ανθρώπους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Η Ράνια Χρυσοχοΐδου, πρόεδρος της ένωσης Ποντίων «η Μαύρη Θάλασσα», τόνισε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στους δύο Συλλόγους, υπογραμμίζοντας πως ολόκληρη η εκδήλωση αλλά και ο τόπος που επιλέχθηκε για να πραγματοποιηθεί, θύμισαν τις Ποντιακές πατρίδες.

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αιτολωακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς», δήλωσε πως η μέρα ήταν ημέρα χαράς, γιατί μετά από 90 χρόνια, οικογένειες που βρέθηκαν πρόσφυγες σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, ενώθηκαν ξανά και γιόρτασαν μαζί!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες», με έδρα το Αιγάλεω, Φάνης Κοντοχρήστος σχολίασε το αντάμωμα και πρόσθεσε πως ήταν μεγάλη ευκαιρία Πόντιοι από το Μπαμπαλιό, το Ματζούκι και το Καπανδρίτι να συναντηθούν μετά από τόσα χρόνια.

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μάθε Ποντιακά

Yείαν - Η υγεία

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 85 επισκέπτες και 0 μέλη.