ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Αλλάζει όνομα ο Απόλλων;

Αλλάζει όνομα ο Απόλλων;

print
email

Ο ποδοσφαιρικός πρεσβευτής των Ποντίων

Απόλλων Πόντου
- Την ομάδα την μάθαμε ως... «Καλαμαριά», αργότερα ως «Απόλλων Θεσσαλονίκης», «Απόλλων Καλαμαριάς» ή σκέτο «Απόλλωνα». Ήρθε η ώρα, απ΄ ότι φαίνεται να αλλάξει και πάλι όνομα...

Ο προπονητής του «Απόλλωνα», Δημήτρης Καλαϊτζίδης αποκάλυψε την σκέψη για μετονομασία της ομάδας σε «Απόλλων Πόντου», έτσι ώστε να αντιπροσωπεύει πέρα από την Καλαμαριά και τη Θεσσαλονίκη, και το Ποντιακό στοιχείο.

«Το μεγάλο μας στοίχημα, ο μεγάλος μας πόθος είναι να γίνει ο Απόλλων με βάση τον δήμο της Καλαμαριάς, ο ποδοσφαιρικός πρεσβευτής όλων των Ποντίων. Των Ποντίων όχι μόνο της χώρας μας αλλά και των Ποντίων της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας, των Ποντίων όπου γης...

 

Εμείς οι Πόντιοι κουβαλάμε ένα μεγάλο εθνικό βάρος

Ένα βάρος που είναι κοινό στις ψυχές και στην καρδιά του λαού μας, αλλά και των υπόλοιπων Ελλήνων. Μιλώ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και τα δεινά που μας ακολουθούν.

Μέλημά μας είναι ο Απόλλωνας να διαθέσει τη φανέλα του, αλλά κι όλη τη δυναμική του, υπενθυμίζοντας και προβάλλοντας το διαρκές αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας μας. Ετσι αποφασίσαμε να μη βάλουμε διαφήμιση στη φανέλα μας, παρά μόνο το αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Θα έλθουμε σε συνεργασία με τον Ποντιακό Ελληνισμό για να μεθοδευτούν οι τρόποι που θα προστεθούν στην κοινή προσπάθεια, ώστε να ικανοποιηθεί αυτό το συγκλονιστικό αίτημα.

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να ονομαστεί ο Απόλλωνας σε «ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ», με έδρα και αντιπροσωπεύοντας πάντα και τον Δήμο Καλαμαριάς και τη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη στη «Metrosport» ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μάθε Ποντιακά

Ζαντός - Ο τρελός

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 95 επισκέπτες και 0 μέλη.