ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Το πιο έξυπνο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα;

Το πιο έξυπνο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα;

print
email

Η επιλογή των Argo για τη Eurovision 2016

ARGO - Eurovision 2016 - Utopian Land
- 5 λόγοι για τους οποίους το συγκρότημα απ' την Θεσσαλονίκη μοιάζει σατανικά τέλειο για τη δουλειά! - Φέτος στη Eurovision θα μας εκπροσωπήσουν οι «Argo», το Ποντιακό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα μας τραγουδήσουν για τους πρόσφυγες και την Ελλάδα.

Νομίζω ότι μπορεί να αποδειχτεί το εξυπνότερο πράγμα που έγινε στη χώρα τον τελευταίο χρόνο - από άποψη marketing. Άσχετα με το αν μου αρέσει η μουσική τους (ακούγοντας τραγούδια των Europond δεν τρελάθηκα) η επιλογή τους μπορεί να κάνει τα εξής:

 

1) Συνεισφέρει στην καμπάνια αυτοηρωοποίησής μας σχετικά με το προσφυγικό (όπως με τα Νόμπελ) και κερδίζει την συμπάθεια των Ευρωπαίων.

2) Η κυβέρνηση με τον έμμεσο ρόλο της στα της ΕΡΤ και στην επιλογή συγκροτήματος, ρίχνει γέφυρες στους Πόντιους τους οποίους είχε εξοργίσει με τις δηλώσεις του Φίλη περί (μη) Γενοκτονίας.

3) Φέρνει κάτι διαφορετικό στις Ελληνικές συμμετοχές. Κι αν σκεφτούμε πως το φαβορί για να στείλουμε φέτος ήταν η Φουρέιρα... χίλιες φορές οι ARGO..!

4) Ο ήχος των Europond είναι νεανικός και Hip Hop, παντρεμένος με Ποντιακά όργανα. Δεν ξέρω πώς ακριβώς θα ακούγεται το τραγούδι των ARGO, αλλά αν μοιάζει έστω και λίγο με αυτά που ήδη άκουσα, θα τραβήξει την προσοχή και των νέων (με το hip hop) και των μεγαλύτερων, αλλά και των μελών των επιτροπών (με το παραδοσιακό κομμάτι).

Και το κυριότερο;

5) Αν είναι αυτό που κάποτε λέγαμε «Ρωσοπόντιοι» (Ελληνοπόντιοι στην πραγματικότητα) και είναι δικά τους τα τραγούδια στο YouTube, όπως αυτό... τότε θα στοχεύσουν με αξιώσεις στη δεξαμενή ψήφων των πρώην Σοβιετικών χωρών. Μια καμπάνια στοχευμένη στους Ρώσους, τους Αρμένιους, τους Γεωργιανούς κ.ο.κ. δεν έχει ξαναγίνει. Με την υποστήριξή τους δεν αποκλείεται το τραγούδι να πάει καλά.


Δεν αποκλείεται βέβαια να μας γυρίσουν όλα αυτά μπούμερανγκ και οι υπόλοιποι λαοί να βαρεθούν να μας ακούν να ευλογούμε τα γένια μας για το προσφυγικό, αλλά αυτό θα φανεί τον Μάιο. Ακόμα πάντως κι αν πάτωναν, δεν θα θεωρούνταν αποτυχία, μια και είναι ένα άγνωστο συγκρότημα απ' τη Θεσσαλονίκη και η επιλογή τους ήταν έτσι κι αλλιώς μια κίνηση συμβολική - και υψηλού ρίσκου.

Μέχρι τότε (άσχετα απ' το αν θα μ' αρέσει το τραγούδι τους) δεν μπορώ παρά να δεχτώ ότι με τους ARGO, από άποψη marketing, ο Διονύσης Τσακνής χτύπησε διάνα....

Το παραπάνω άρθρο γράφτηκε πριν από την επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού των Argo, το οποίο θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision 2016
ΑΚΟΥΣΤΕ και ΔΕΙΤΕ στο παρακάτω video τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας, από τους Argo

 

Του Άρη Δημοκίδη

Μάθε Ποντιακά

Λώματα - Τα ρούχα

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 101 επισκέπτες και 0 μέλη.