ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Αυτό δεν είναι το όνομα σου

Αυτό δεν είναι το όνομα σου

print
email

Καμία έκπτωση στα εθνικά μας ζητήματα

Thats Not Your Name
- Με σύνθημα «Αυτό δεν είναι το όνομά σου», ξεκίνησε η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α., από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, παγκόσμια εκστρατεία μέσω διαδικτύου και μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, την συλλογή υπογραφών με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως, το 2004, για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

Ήδη από πέρυσι τον Απρίλιο, η Παμμακεδονική Ένωση ξεκίνησε το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος, συγκεντρώνοντας «offline» δεκάδες χιλιάδες υπογραφές από ενδιαφερόμενους Αμερικανούς πολίτες (Ελληνικής και μη καταγωγής)...
 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2008 προσυπέγραψε επιστολή με 39 άλλα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, στην οποία καλούσαν την ΠΓΔΜ να θέσει τέλος στην αρνητική εθνικιστική προπαγάνδα της και να εργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία και να κάνουν βήματα. Όχι μόνο για «τον τερματισμό της διάδοσης αρνητικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας», αλλά και να «επανεξετάσουν το περιεχόμενο των βιβλίων, χαρτών και διδασκαλικών εγχειριδίων, διασφαλίζοντας ότι αυτά παρέχουν ορθή πληροφόρηση».

 

Εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική η Παμμακεδονική επαναφέρει το θέμα...

Πρόσφατα, κορυφαία στελέχη της Αμερικανικής πολιτικής παραδέχτηκαν το λάθος που έγινε το 2004, δικαιολογώντας ότι είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα διευκολύνονταν μία συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και θα διεσφαλίζετο η σταθερότητα στην περιοχή. 8 χρόνια μετά, το αποτέλεσμα είναι η αποσταθεροποίηση στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και η διαρκής κλιμάκωση του αλυτρωτισμού από την γείτονα. Ενώ παράλληλα αναγνωρίζεται η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας από την Αμερικανική πλευρά.

Επιπρόσθετα, οι θέσεις της Ελλάδας ενισχύονται από την τελευταία εχθρική πράξη του γειτονικού κρατιδίου, με την απόφαση του για κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα, προκειμένου να εκβιάσουν μια ντε φάκτο αναγνώρισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορική αλήθεια έχει καταδειχθεί περίτρανα από τους 374 κορυφαίους πανεπιστημιακούς ανά τον κόσμο, οι οποίοι το 2009 προσυπέγραψαν σχετική επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, με πρωτοβουλία του Αρχαιολόγου Στήβεν Μίλλερ.


Καμία έκπτωση ή υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα και στην πολιτιστική μας κληρονομιά

«Είμαστε πανέτοιμοι. Έχουμε στην φαρέτρα μας όλα τα επιχειρήματα που χρειαζόμαστε αλλά και την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου κ.κ.Δημητρίου, ο οποίος είναι και επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσής μας. Για όσους έχουν συμφέρον να πιστεύουν ότι το θέμα έληξε η απάντησή μας είναι... «ΟΧΙ το θέμα δεν έληξε». Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αλλαγή των γεωστρατηγικών ενδιαφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας και το συμφέρον των δύο πατρίδων μας.

Απευθύνουμε έκκληση στον Ελληνισμό της γενέτειρας και στον απανταχού Ελληνισμό, καθώς και στους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν, προστατεύοντας όχι μόνον την Ελληνική αλλά την παγκόσμια ιστορική κληρονομιά και αλήθεια» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης «AHEPA» κ.Δ.Χατζής.

Petition - The F.Y.R.O.M. is not Macedonia; U.S. restore the truth! - GoPetition

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποστηρίξουν και να υπογράψουν ΕΔΩ την παγκόσμια εκστρατεία της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν στο email macedoniapetition@gmail.com

Μάθε Ποντιακά

Τιδέν - Τίποτα

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 30 επισκέπτες και 0 μέλη.