ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Δεν ήταν πραξικόπημα...

Δεν ήταν πραξικόπημα...

print
email

Ήταν θέατρο!

Ταγίπ Ερντογάν - Πραξικόπημα στην Τουρκία
- Ο Ryan Heath, δημοσιογράφος του περιοδικού «Politico», μιλάει καθαρά για ένα... θεατρικό, ενορχηστρωμένο από τον Ταγίπ Ερντογάν, που παρασουσιάστηκε ως πραξικόπημα. Σκοπός του Τούρκου Προέδρου σύμφωνα με τον δημοσιογράφο; Να εδραιώσει την εξουσία αλλά και να «καθαρίσει» οριστικά τον στρατό από τους αντιπάλους του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πλέον σαφέστατα ισχυρότερος, απ' ότι πριν την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ η εκκαθάριση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε στρατό και δικαστικό σώμα, είναι αν μη τι άλλο, σαρωτικές...


 

Ποιος όμως, θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι όλες αυτές οι σφοδρές συγκρούσεις ήταν ένα θέατρο;


Ο Ryan Heath εξηγεί:

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την παράλογη πραγματικότητα της Τουρκίας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί τους την άποψή μου, για όσα έγιναν χθες βράδυ: Δεν επρόκειτο για ένα πραγματικό στρατιωτικό πραξικόπημα! Στήθηκε από τον εκλεγμένο ισλαμιστή δικτάτορα και τις μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία. Ήταν μια μεγάλη παραγωγή, αλλά και ένα φθηνό παιχνίδι, κανένας πολιτικός ή επίσημος δεν παραδόθηκε πουθενά!

Δεν κόπηκε το Internet, δεν απαγορεύτηκε το Facebook και το Τwitter, παρά το γεγονός ότι αυτά είναι ρουτίνα για τον Ερντογάν, ακόμη και για το πιο light περιστατικό. Μόνο μια φθηνή στρατιωτική επίδειξη, πιθανότατα κάποιων εξαπατημένων χαμηλόβαθμων αξιωματούχων, οι οποίοι μάλλον θα θανατωθούν για ένα ψεύτικο πράγμα που εκείνοι πίστεψαν!

 

Φτωχοί μου... κάτι τέτοια τα συνηθίζει ο πρόεδρος, για να κάνει τον εαυτό του να μοιάζει με «ήρωα και υπερασπιστή της δημοκρατίας», ενώ στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο. Όχι μόνο θα πάρει τις απαραίτητες ψήφους, αλλά θα κάμψει και ψυχολογικά τους ψηφοφόρους, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει με άλλο τρόπο. Με σκοπό να γίνει ο «δικτάτορας» ενός ψευδούς προεδρικού συστήματος, που προσπαθεί να επιβάλλει και να υποκινήσει ενάντια στην πλειοψηφία.

Καλεί τον κόσμο να βγει έξω, ανθρώπους που θέλει να τους κάνει να πιστέψουν ότι είναι ο μοναδικός άνδρας στην Τουρκία, η μόνη αρχή, ο νομοθέτης, ο δικαστής, ο προφήτης! Οι πολιτικοί ισλαμιστές που τον υποστηρίζουν είναι στους δρόμους, ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα! Καλούν για προσευχή από τα τζαμιά, ενώ δεν είναι ώρα για προσευχή.

Και αυτό το κάνει για να προκαλέσει τους Ισλαμιστές υποστηρικτές να βγουν στους δρόμους! Έτσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε μια περισσότερο απολυταρχική, Ισλαμιστική Τουρκία και ένα διαιρεμένο έθνος...

Και την Τουρκία στο χείλος του εμφυλίου πολέμου!

 

Γράφω την άποψή μου για όσα έγιναν, για αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα που στήθηκε γελοία, για να χρησιμοποιηθεί, ώστε να ακολουθήσει μια νέα απολυταρχική, αναμφισβήτητη εντολή στον Ταγίπ Ερντογάν.

Και ακόμη τώρα, μέσα από αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα, εξορθολογίζει τις απαράδεκτης, μη δημοκρατικές ενέργειές του και τη στάση του ως ένας ψεύτης υπερασπιστής της δημοκρατίας. Και πιθανότατα θα πάμε σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο (κάτι που πολλοί αναλυτές προέβλεπαν) που εγγυημένα θα του εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψήφων. Και αυτό πιθανότατα θα του εξασφαλίσει ακόμη 10 με 15 χρόνια νομιμοποιημένης, εκλεγμένης δικτατορίας.


Είναι πιθανό να δούμε μια αλλαγή των θεσμών προς το χειρότερο, όπου θα κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο ισλαμισμός. Και μια περίοδος όπου οι ισλαμιστές και οι τζιχαντιστές θα επικρατήσουν. Αυτή, κατά την άποψή μου είναι η αλήθεια, η οποία δεν έχει ακόμη ξεδιπλωθεί. Αλλά πολλοί άνθρωποι είναι υποψιασμένοι.

Το «Θέατρο ΟΧΙ Πραξικόπημα» έγινε hashtag

Και αυτός τώρα στέλνει sms σε όλους στην Τουρκία. Τι οργάνωση! Και εξακολουθεί να μιλάει ακόμη στην τηλεόραση (πραξικόπημα;) για αυτό που συνέβη και αποτέλεσε μια ευκαιρία να καθαρίσει τον Τουρκικό στρατό και να κάνει τα πράγματα καλύτερα! Η Τουρκική Δημοκρατία είναι ακόμη νεκρή κάτω από την εξουσία του.

Οποιεσδήποτε και αν είναι οι συνέπειες, σήμερα άρχισε η κηδεία...

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μάθε Ποντιακά

Οράζω ή Οριάζω - Προσέχω / Παρακολουθώ

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 54 επισκέπτες και 0 μέλη.