ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Εξ αποστάσεως διδασκαλία Ποντιακών

Εξ αποστάσεως διδασκαλία Ποντιακών

print
email

Ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης

Εξ αποστάσεως διδασκαλία Ποντιακών
- Ένα βήμα ακόμη προχωρά τη συνεργασία του με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και εντάσσει σε αυτήν και την Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, στόχοι της συνεργασίας είναι η εξ αποστάσεως διδασκαλία της Ποντιακής διαλέκτου, η δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού αποθετηρίου, εκδηλώσεις για την Ποντιακή διατροφή και κουζίνα, για τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις, για τον χορό και την Ποντιακή μουσική, αλλά και η προώθηση της ιστορικής αλήθειας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των λοιπών Χριστιανικών εθνοτήτων της Ανατολής.
 

Το νέο, τριμερές, σύμφωνο συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, του Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Αντώνιου Παυλίδη και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, Αναστάσιου Οσιπίδη.


Μεταξύ των πεδίων συνεργασίας συμπεριλαμβάνονται:

Η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για εξ αποστάσεως εκπαίδευση των Ελλήνων Ποντίων ή ενδιαφερομένων της Ευρώπης.
Η καταγραφή και ψηφιοποίηση των μαθημάτων, εισηγήσεων, διαλέξεων, εκδηλώσεων με στόχο τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού αποθετηρίου και η διάδοση του υλικού αυτού μέσω διαδικτύου ή με άλλον τρόπο.
Η προώθηση της ιστορικής αλήθειας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των λοιπών Χριστιανικών εθνοτήτων της Ανατολής.
Η οργάνωση σειράς εκδηλώσεων με διαθεματικό προσανατολισμό. Για παράδειγμα: εκδηλώσεις για την Ποντιακή διατροφή και κουζίνα, για τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις, για τον χορό και την Ποντιακή μουσική.
Η επίσκεψη σε χωριό της Βόρειας Ελλάδας όπου έχουν εγκατασταθεί Πόντιοι, για τη διά ζώσης εμπειρία των εκπαιδευομένων με τους κατοίκους που ομιλούν ακόμα στην καθημερινότητά τους την ποντιακή διάλεκτο, με στόχο την πρακτική προφορική τους εξάσκηση.
Η διασύνδεση με τους Ποντίους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η συνδιοργάνωση κοινών δράσεων και εκδηλώσεων για θέματα ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
Η προετοιμασία των διαδικασιών και διερεύνηση του περιεχομένου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, με θέμα την ιστορία των Χριστιανικών εθνοτήτων της καθ’ ημάς Ανατολής.

 

Μάθε Ποντιακά

Ρούζω - Πέφτω

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 14 επισκέπτες και 0 μέλη.