ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Σαν σήμερα έφυγε ο Παναγιώτης Ποικιλίδης

Σαν σήμερα έφυγε ο Παναγιώτης Ποικιλίδης

print
email

Ο Πόντιος γίγαντας με τη χρυσή καρδιά

Παναγιώτης Ποικιλίδης
- Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τον θάνατου του Παναγιώτη Ποικιλίδη, ο οποίος «έφυγε» στα 49 του μόλις χρόνια. Δύο μέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και παρόλο που αρχικά έδειχνε να ανταποκρίνεται θετικά, τελικά κατέληξε, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια του και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά, στις 27 Φεβρουαρίου 1965. Ήταν αθλητής του ΒΑΟ, όπως επίσης και ο Γιώργος, ο κατά 4 χρόνια μεγαλύτερος αδερφός του. Αυτός ήταν που μύησε τον Παναγιώτη στα ταπί, από μικρή ηλικία. Με ύψος 1,88, δύναμη και μακριά χέρια, η κλίση του δεν του έδινε περιθώρια για άλλες επιλογές...
 

Πρωταθλητής της Ελληνορωμαϊκής πάλης στα υπερβαρέα, συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες

Λεβέντης από τους λίγους, δυνατός όσο κανείς, περήφανος και ευθυτενής άνθρωπος με περισσή ρώμη, υπήρξε σπουδαίος αθλητής και πρωταθλητής της Ελληνορωμαϊκής πάλης στα υπερβαρέα.

•  Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 1984. Όπου σε ηλικία 19 ετών, κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία των βαρέων βαρών, της Ελληνορωμαϊκής πάλης.

•  Το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης κατέκτησε την 8η θέση, στην κατηγορία βαρέων βαρών της Ελληνορωμαϊκής.

•  Το 1996 στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ατλάντα, κατέκτησε την 5η θέση στα 130 κιλά.

•  Από το 1986 μέχρι το 1991 πάλεψε σε 4 παγκόσμια πρωταθλήματα, με καλύτερη θέση την 6η στα 100 κιλά της Ελληνορωμαϊκής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1986.

•  Σε επίπεδο Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, το 1991 και το 1994 κατέκτησε την 4η θέση στα 130 κιλών.

•  Στη συλλογή του έχει και δύο μετάλλια από Μεσογειακούς Αγώνες. Χάλκινο το 1987 και χρυσό το 1991.

•  Το 1983 κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, στην ελευθέρα και Ελληνορωμαϊκή πάλη.


Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης ασχολήθηκε επίσης με τα κοινά στον δήμο Καλαμαριάς, όπου διετέλεσε δύο φορές αντιδήμαρχος (1999 και 2005). Το 2000 επανίδρυσε το τμήμα πάλης επανίδρυσε το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ, το οποίο είχε καταργηθεί από την περίοδο της Κατοχής. Ενώ από το 2007 βρισκόταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Άφησε πίσω τρία παιδιά, την Αναστασία, την Πηνελόπη και τον Αλέξανδρο.


Ακόμη και σήμερα φαντάζει δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς πως ο «γίγαντας με τη χρυσή καρδιά» δεν είναι πια κοντά μας. Αυτή η χρυσή καρδιά, του Παναγιώτη Ποικιλίδη, ήταν τελικά αυτή που τον πρόδωσε...

Μάθε Ποντιακά

Ρούζω - Πέφτω

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 72 επισκέπτες και 0 μέλη.