ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Το πρόγραμμα του Βασίλη Μωυσίδη

Το πρόγραμμα του Βασίλη Μωυσίδη

print
email

ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών -

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ - ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών
- Όπως είναι ήδη γνωστό, στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του 2019, τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει ο Ποντιακής καταγωγής Βασίλης Μωυσίδης. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις βασικές αρχές και θέσεις του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών» για την πόλη της Θεσσαλονίκης...

 

 

 

Ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν προέρχεται από καμία πολιτική οικογένεια, αποφάσισε να αναμειχθεί με τα κοινά, μετά την αποστρατεία του. Καθώς τον παρότρυναν συνεχώς φίλοι του, τους οποίους χαρακτηρίζει σοβαρούς και σπουδαίους.

Δηλώνει ότι ο συνδυασμός του οποίου ηγείται και με τον οποίο θα κατέλθει στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ανεξάρτητος και συμπεριλαμβάνει στους κόλπους του στελέχη απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους.

"Δεν θέλουμε το χρίσμα κάποιου κόμματος. Αν κάποιοι θελήσουν στην πορεία καλώς να έρθουν. Σε αυτό το εγχείρημα χωράνε όλοι", αναφέρει μεταξύ άλλων. Ενώ για αυτούς που του χρεώνουν ότι ανήκει στον κεντροδεξιό χώρο, λέει πως δεν έχει πρόβλημα. "Είναι ένας μεγάλος χώρος. Θεωρώ ότι εκεί βρίσκεται περισσότερο από το 60% των Ελλήνων". 
 

Η ονομασία του συνδυασμού είναι «ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών»

 

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για ορισμένες από τις θέσεις του Βασίλη Μωυσίδη και του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ των πολιτών», για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
 

Θέλουμε και διεκδικούμε...
 
Μια Θεσσαλονίκη... Κέντρο της διαπολιτισμικής επικοινωνίας για την ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου του Αίμου, της Μέσης και της Εγγύς Ανατολής. Αντιλαμβάνουσα το ρόλο του εγγυητή της ανοχής και του σεβασμού της διαφορετικότητας, χωρίς όμως υπερβολές και μονομέρεια προκλητικά προνόμια. Με πρόθυμη αναγνώριση των ιστορικών δικαίων όλων των λαών της περιοχής, αλλά βεβαίως, και μαχητική κατοχύρωση των ιστορικών δικαίων του Ελληνισμού.

Μια Θεσσαλονίκη... Μητρόπολη της καινοτομίας, που σέβεται και γονιμοποιείται από την παράδοση, αλλά δεν φοβάται την έρευνα των νέων ιδεών. Μια πόλη αρμονικής συνάντησης της ανήσυχης νεολαίας και των παραδοσιακών πνευματικών ρευμάτων της περιοχής μας.

Μια Θεσσαλονίκη...  Διεθνές κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου, της κυκλοφορίας προϊόντων, ιδεών, κεφαλαίων και ανθρώπων.

Μια Θεσσαλονίκη... της ισόρροπης και περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης των δύο θαλασσών, Ευξείνου Πόντου και Ανατολικής Μεσογείου. Της πράσινης αλλά και ειδικότερα της θαλάσσιας οικονομίας, των θαλάσσιων μεταφορών, της αλιείας, της έρευνας και του τουρισμού. 

 

Καθημερινές λειτουργικές ανάγκες της πόλης...
 
1. Καθαριότητα και διαχείριση απορριμμάτων - Ένα πρωτοποριακό ρεαλιστικό σχέδιο, σύμφωνα με το λειτουργικότατο πρότυπο της Στοκχόλμης, για την ουσιαστική εκμετάλλευση των απορριμμάτων.

2. Αναβάθμιση της ασφάλειας Πολιτών - Σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές και Δικαστικές αρχές. Κάτι που δεν γνωρίζει κανένας καλύτερα από τον Βασίλης Μωυσίδη, εξαιτίας της ενασχόλησής του όλα αυτά τα χρόνια. 

3. Υποστήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας - Καταπολέμηση του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης, τα ντόπια Επιμελητήρια και την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

4. Κοινωνική Πολιτική - Βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, δημιουργική δράση και υποστήριξη ηλικιωμένων, προσβασιμότητα των πολιτών με ειδικές ανάγκες. Υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, υποστήριξη των υφισταμένων δομών κοινωνικής στήριξης (κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία και παντοπωλεία σε συνεργασία με την εκκλησία). Ανάληψη νέων πρωτοβουλιών κοινωνικής πολιτικής, στην ίδια κατεύθυνση.

5. Αστικές συγκοινωνίες και αστικό οδικό δίκτυο - Εναλλακτικές μορφές μετακίνησης - ποδηλατόδρομοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Αλλαγή των παλαιών οχημάτων που επιβαρύνουν με ρύπους - καυσαέρια την πόλη με σύγχρονα λεωφορεία σε συνεργασία με την διοίκηση του ΟΑΣΘ. Καλυτέρευση των γραμμών, βελτίωση της ηλεκτρονικής πληροφόρησης των επιβατών, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 

- Αναζήτηση και απελευθέρωση χώρων στάθμευσης.

- Παρεμβάσεις στο αστικό οδικό δίκτυο, με επαναπροσδιορισμό μονοδρομήσεων. 

- Δημιουργία περισσότερων κυκλικών κόμβων, που σημαίνει κατάργηση φωτεινών σηματοδοτών.

- Πληρέστερη εφαρμογή των μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία.
 

6. Έργα ανάδειξης και βελτίωσης - Ανάδειξη του ιστορικού και του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης. Ανάπλαση των Βυζαντινών τειχών και των εγκαταλελειμμένων κατοικιών της Άνω Πόλης.

 

Μάθε Ποντιακά

Τιδέν - Τίποτα

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 54 επισκέπτες και 0 μέλη.