ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Πρότυπη Ακαδημία Εκμάθησης Ποντιακού Τραγουδιού

Πρότυπη Ακαδημία Εκμάθησης Ποντιακού Τραγουδιού

print
email

«Χρύσανθος»

«Χρύσανθος» - Πρότυπη Ακαδημία Εκμάθησης Ποντιακού Τραγουδιού
- Στον φιλόξενο χώρο του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού πρόκειται να στεγαστεί η Πρότυπη Ακαδημία Εκμάθησης Ποντιακού Τραγουδιού «Χρύσανθος», με σκοπό να διδαχθούν οι ενδιαφερόμενοι με ένα πρωτοποριακό σύστημα το Ποντιακό τραγούδι, τη λαογραφία καθώς και την Ποντιακή διάλεκτο και να βγουν ολοκληρωμένοι ερμηνευτές.

Η Ακαδημία «δεν θα μπορούσε να ονομάζεται κάπως αλλιώς, γιατί ο Χρύσανθος είναι ο άνθρωπος - σύμβολο», όπως αναφέρει ο εμπνευστής της, Γιάννης Γκόσιος.

 

 

Τα μαθήματα θα βασίζονται σε συγκεκριμένη μεθοδολογία, για την εκμάθηση του Ποντιακού τραγουδιού. Με άξονα τη μουσική θεωρία θα αναλύεται στον μαθητή το τραγούδι, ώστε να μπορεί να το κατανοήσει, να το μεταφράζει στη νεοελληνική γλώσσα, καθώς και να το εμπλουτίζει με τα λαογραφικά του στοιχεία.

Βέβαια η εκμάθηση δεν θα περιορίζεται μόνο στη δισκογραφία του Χρύσανθου, αλλά θα εκτείνεται σε ολόκληρη την γκάμα του Ποντιακού τραγουδιού.

Οι εγγραφές για την Ακαδημία έχουν αρχίσει ήδη

 

Η πρώτη συνάντηση για τους ενδιαφερόμενους πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στον Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού για να ενημερωθούν σχετικά με τους σκοπούς της Ακαδημίας. Να σημειωθεί ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων επιβαρύνει αποκλειστικά τον ενδιαφερόμενο.
 

Η Ακαδημία θα λειτουργήσει πιλοτικά μέχρι τον Ιούνιο και από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργεί κανονικά


Τα μαθήματα μονωδίας (1 ώρα) θα γίνονται με κάθε σπουδαστή ξεχωριστά και μέσα από αυτό θα αναλύονται τα τραγούδια. Κατόπιν θα γίνεται το μάθημα χορωδίας (1 ώρα) όπου όλοι οι μαθητές θα βρίσκονται μαζί.

Το όλο εγχείρημα στηρίζεται και από ανθρώπους καταξιωμένους του Ποντιακού πενταγράμμου. Ενδεικτικό είναι πως μία φορά το μήνα θα γίνονται σεμινάρια με προσωπικότητες από το χώρο της Ποντιακής μουσικής, οι οποίοι θα συμβουλεύουν τους σπουδαστές, θα συζητούν μαζί τους και θα λύνουν τις όποιες απορίες τους.
 

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μάθε Ποντιακά

Τιδέν - Τίποτα

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 56 επισκέπτες και 0 μέλη.