ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Ρωσία: Τέλος στη Συνθήκη του Καρς

Ρωσία: Τέλος στη Συνθήκη του Καρς

print
email

Θα πάρουμε πίσω το 30% των Τουρκικών εδαφών

Ρωσία: Τέλος στη Συνθήκη της Μόσχας
- Πρoσωπική εντολή να καταγγελθεί η περιβόητη Συνθήκη του Καρς, με βάση την οποία η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση είχε «χαρίσει» στην Τουρκία του Κεμάλ το 30% του σημερινού εδάφους της, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν.

Η Συνθήκη της Μόσχας ή Καρς (1921) πρέπει να ανανεώνεται κάθε 25 χρόνια αλλιώς παύει να βρίσκεται σε ισχύ. Πρόκειται για την Σοβιετο-Τουρκική συνθήκη «φιλίας και αδελφοσύνης», η οποία υπεγράφη στις 16 Μαρτίου, 1921 στην Μόσχα, μεταξύ της κυβέρνησης του Κεμάλ Ατατούρκ και της κυβέρνησης των Μποσλσεβίκων.


Η τότε νεοσυσταθείσα Σοβιετική Ένωση συμφώνησε στην εθελοντική απόσυρση από τις περιοχές Καρς, Αρνταχάν καθώς και από το Όρος Αραράτ και να δωθούν στην Τουρκία. Ήταν η εποχή που ο Ελληνικός Στρατός πολεμούσε την μάχη του Σαγγαρίου, με την οποία απέτειχε να διασπάσει τις γραμμες των Τούρκων, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Οι Τουρκικές δυνάμεις τότε παραλάμβαναν όπλα και πυροβόλα από όλους τους πρώην «συμμάχους» αλλά και από την Σοβιετική Ένωση, καθώς οι Μπολσεβίκοι δεν ξέχασαν ποτέ την εκστρατεία που έγινε με διαταγή του Ε.Βενιζέλου στην Οδησσό το 1919. Ένα στρατηγικό λάθος που πλήρωσε μετέπειτα ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, καθώς οι Μπολσεβίκοι στήριξαν τον Κεμάλ.

 

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Ρωσία θα την παρέτεινε γραπτώς κάθε 25 χρόνια...

Φέτος το 2016 πρέπει να υπογραφτεί ξανά και να ανανεωθεί. Κάτι που η Ρωσία μπορεί να αρνηθεί νόμιμα. Με βάση την συμφωνία τα εδάφη θα πρέπει να επιστραφούν στον διάδοχο της Σοβιετικής Ένωσης, την Ρωσία.

Τα εδάφη αυτά μετά την Γενοκτονία των Αρμενίων και την Γενοκτονία των Ποντίων είναι αραιοκατοικημένα και επειδή η Τουρκία φοβόνταν πάντοτε το ενδεχόμενο επιστροφή τους στην Ρωσία, δεν προσπάθησε να επενδύσει στην περιοχή και οι υποδομές είναι υποτυπώδεις. Απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν σύγχρονες.


Η αποστολή νέων Ρωσικών μαχητικών και ελικοπτέρων από τη Ρωσία στην αεροπορική βάση Ερεμπούνι στην Αρμενία, ανησυχεί την Άγκυρα, ειδικά τώρα που γνωρίζει ότι η Ρωσία προτίθεται να θέσει θέμα νομιμοποίησης των Ανατολικών εδαφών της.

Είναι απλά τα πράγματα! Η Τουρκία έχει μετανιώσει για την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού. Της έχει στοιχίσει οικονομικά, έδωσε αφορμή στην Μόσχα να στηρίξει με οπλισμό τους Κούρδους εναντίον της, έχει προβλήματα και με το Ιράν και τώρα για πρώτη φορά ανησυχεί για την εδαφική της ακεραιότητα, καθώς δεν τίθεται μόνο θέμα «Κουρδιστάν».

Υπάρχουν κι άλλες κλεμμένες πατρίδες...

Άλλωστε ολόκληρη η Τουρκία στηρίχθηκε πάνω σε κλεμμένα εδάφη. Έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα έρθει ο «λογαριασμός» και θα είναι βαρύτατος!

 

Μάθε Ποντιακά

Βούκα - Η μπουκιά

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 50 επισκέπτες και 0 μέλη.