ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Η ζωή στον Πόντο

Η ζωή στον Πόντο

print
email

Ντοκιμαντέρ του National Geographic

Η ζωή στον Πόντο
- Τη ζωή στον σύγχρονο Πόντο, τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή την ιστορική περιοχή, τις ασχολίες τους, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, καταγράφει με το φακό του ο Αλί Ντεμιρέλ σε μια ταινία μικρού μήκους που θα προβληθεί από το δίκτυο του National Geographic.

Το τρέιλερ που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, από το National Geographic, προκάλεσε το ενδιαφέρον των χρηστών. Κυρίως γιατί ξεκινάει με τη λέξη «Pontus»... δηλαδή Πόντος.

 

 

Εκατοντάδες είναι τα σχόλια Τούρκων που δηλώνουν ενοχλημένοι από τη χρήση «λανθασμένης ονομασίας» και εγκαλούν το έγκριτο μέσο ενημέρωσης για το «σοβαρό λάθος» του.

Άλλοι προτείνουν να ονομάζεται με διαφορετικό τρόπο και η Ισπανία, η Αμερική κλπ, αφού εκείνοι που βρίσκονταν σε αυτά τα μέρη στο παρελθόν ανήκαν σε άλλες φυλές.

Ορισμένοι προκαλούν τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει Πόντος»

Αρκετοί είναι και οι Έλληνες που παρεμβαίνουν με τα δικά τους σχόλια. Υπογραμμίζοντας ότι και Πόντος υπάρχει και Πόντιοι είναι οι κάτοικοι και πως εάν οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλιστές δεν είχαν διαπράξει Γενοκτονία, τα Ποντιακά θα ήταν η κύρια γλώσσα που θα ακουγόταν σε όλον τον Εύξεινο Πόντο.


Δείτε εδώ το video του National Geographic

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μάθε Ποντιακά

Αγροτέρ - Το σκιάχτρο

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 44 επισκέπτες και 0 μέλη.