ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Ποντιακά Βιβλία Βιβλίο για τη Γενοκτονία στα Τουρκικά

Βιβλίο για τη Γενοκτονία στα Τουρκικά

print
email

Του Tamer Çilingir από τα Λιβερά

Βιβλίο για τη Γενοκτονία στα Τουρκικά
-  Για τον Πόντο, για την καταδίκη του Κεμαλικού Φασισμού, για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας. Ένα βιβλίο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην Τουρκική γλώσσα.

O Tamer Çilingir, από τη σημερινή Τουρκία της βίας, της καταπίεσης και του ολοκληρωτισμού, πρωταγωνιστεί στον ιστορικό αγώνα για την αλήθεια, την ιστορία, την αποκατάσταση και την αναγνώριση του μαζικού εγκλήματος εναντίον των Ελλήνων και των άλλων λαών στην Τουρκία. Για την αποκαθήλωση του Κεμαλικού Φασισμού, για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία...


 

Η διαπίστωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα θάρρους (τουλάχιστον σε πολιτικό & διπλωματικό επίπεδο) να προωθηθεί και να διεκδικηθεί διεθνώς η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, κάποιες φορές μας αποκαρδιώνει. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και αυτές οι αναπάντεχες ειδήσεις που μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία.

Πόσο θάρρος απαιτεί, αλήθεια, μια τέτοια προσπάθεια, σε μια χώρα που η βαρβαρότητα κυριαρχεί και η ελευθερία του λόγου συχνά πληρώνεται με αίμα;

Ο Λιβερίτες συγγραφέας του βιβλίου, Tamer Çilingir, αποτελεί μια προσωπικότητα του Πόντου που συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά! Πλήρωσε με πολλά χρόνια φυλακή τους αγώνες του, αλλά αυτό δεν μπόρεσε να τον φιμώσει. Εκπληρώνει το χρέος του απέναντι στην Ιστορία, την Αλήθεια και το Δίκαιο. Αποδεικνύοντας με ακλόνητες πηγές την τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού.
 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο του Tamer Çilingir «Pontos Gerçeği: 1914-1923 Yılları Arasında Karadeniz’de Yaşananlar» (Αλήθεια στον Πόντο και τι συνέβη μεταξύ των ετών 1914-1923) από τις εκδόσεις του Ragip Zarakolou, αποτελεί μία σημαντική μαρτυρία για το τεράστιο ζήτημα του Πόντου και της Γενοκτονίας.

Στο βιβλίο αναλύεται η πολιτική των Νεότουρκων

Νεότουρκοι οι οποίοι σχεδίασαν και υλοποίησαν, στο πλαίσιο του «εκκαθάρισης» της αυτοκρατορίας και των Κεμαλικών που συνέχισαν την ίδια τακτική. Με άλλα λόγια, ως συνέχεια των Νεοτούρκων ολοκλήρωσαν τη Γενοκτονία των Ασσυρίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων.


Ελπίζουμε το βιβλίο αυτό να είναι καλοτάξιδο και να μεταφραστεί στα Ελληνικά. Ώστε να το αγκαλιάσουν και οι Πόντιοι της ελεύθερης πατρίδας και να μην σταματούν να προσπαθούν.

 

Στοιχεία βιβλίου

Συγγραφέας: Tamer Çilingir
ISBN: 9753447416
Κατηγορία: Ιστορία
Γλώσσα: Τουρκική
Έτος έκδοσης: 2016
Εκδότης: Ragip Zarakolou
Σελίδες: 404
Ενδεικτική τιμή: 5 έως 8€


Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μάθε Ποντιακά

Παρχάρ - Οροπέδιο

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 63 επισκέπτες και 0 μέλη.