ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Ποντιακά Βιβλία Ο Λάμπον α σο Καρς

Ο Λάμπον α σο Καρς

print
email

Η Οδύσσεια ενός Ποντίου από τον Καύκασο

Ο Λάμπον α σο Καρς - ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
- Το βιβλίο αυτό, γραμμένο από έναν Έλληνα του Πόντου, αποτελεί μιαν ακόμη αυθεντική μαρτυρία, για το βάρος και το βάθος της Ελληνικής παρουσίας στη Μικρά Ασία, τον Καύκασο, την Νότια Ρωσία και τον Εύξεινο Πόντο.

Γραμμένη λίγο πριν από τον θάνατό του, η σύντομη αυτή αυτοβιογραφία του Χαράλαμπου Βασιλειάδη, περιγράφει τις Οδυσσειακού χαρακτήρα περιπέτειες του. Μέχρι να καταλήξει για πέμπτη και τελευταία φορά πρόσφυγας στην ακριτική Φλώρινα...


 

Σαν κινηματογραφική ταινία τρέχουν τα χρόνια με την ζωή του στον Καύκασο! Την παιδική ηλικία, την ξεχωριστής έντασης σχέση με τον πατέρα του, τον πρώτο του έρωτα και την πρώτη φυγή του στα Ποντιακά χωριά του Νοβοροσίσκ, όπου η συνάντησή του με τον θείο του Στάθιο αποτέλεσε το τελευταίο στάδιο πριν την οριστική φυγή του από το πατρικό σπίτι, για να καταταγεί στον Ρωσικό στρατό.

Σε αυτήν την πλέον χαρακτηριστική περίοδο της ζωής του, ως Κοζάκος ανθυπολοχαγός, θα ζήσει από τα μέσα τα συγκλονιστικά γεγονότα του Ρωσογερμανικού μετώπου. Την Οκτωβριανή Επανάσταση και τον ανελέητο αγώνα Λευκών και Μπολσεβίκων μέχρι την επικράτηση των τελευταίων, που τον οδήγησαν στην τελευταία προσφυγιά... στην Ελλάδα.

Ένα βιβλίο μνήμης, αλλά όχι μόνον. Μια αυτοβιογραφία που πέρα από την καθαρά προσωπική ιστορία, περιγράφει με τρόπο απλό, βιωματικό και ανεπιτήδευτο, μια σημαντική περίοδο που συμπίπτει με την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Αυτού του Έλληνα ακρίτα, ριζωμένου στην περιοχή του Πόντου και του Καυκάσου για περισσότερο από τρεις χιλιετίες...

 

Στοιχεία βιβλίου

Συγγραφέας: Χαράλαμπος Βασιλειάδης
ISBN: 9789603032014
Κατηγορία: Αυτοβιογραφία
Έτος έκδοσης: 2013
Εκδότης: Στοχαστής
Σελίδες: 160


Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

 

Μάθε Ποντιακά

Οράζω ή Οριάζω - Προσέχω / Παρακολουθώ

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 58 επισκέπτες και 0 μέλη.