ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Ποντιακά Βιβλία Σέρρα η Ψυχή του Πόντου

Σέρρα η Ψυχή του Πόντου

print
email

Τα πάθη και τα δεινά των Ποντίων

Σέρρα - Η ψυχή του Πόντου
-  Ο μυθικός κόσμος του Πόντου ζωντανεύει υποδειγματικά, στο ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζουυ με τίτλο «ΣΕΡΡΑ - Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ». Ενώ ταυτόχρονα με συγκλονιστικό τρόπο, η «μαγική» πένα του συγγραφέα συμβαδίζει με μια απαράμιλλη ιστορική τεκμηρίωση, αποκρυπτογραφώντας τον μυστικό αρχέτυπο κώδικα της «ψυχής του Πόντου».

Στο παρασκήνιο του μυθιστορήματος, ιχνογραφείται ο Πόντος μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών. Η ομογενοποίηση των φυλών με συνδετικό κρίκο, μα και άλλοθι, τη θρησκεία. Ο φόβος, η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός που ενσπείρουν οι Νεότουρκοι και στη συνέχεια οι Κεμαλιστές...


Ενόψει του εκτοπισμού των Αρμενίων απ' την Τραπεζούντα τον Ιούνιο του 1915, ένα κορίτσι που μοιάζει να το ζωγράφισε ο ίδιος ο Θεός, καταφεύγει στο σπίτι ενός αγνώστου. Στα Κοτύωρα, ένα άλλο κορίτσι εύπορης Ελληνικής οικογένειας ετοιμάζεται για τον γάμο της και πασχίζει να οραματιστεί το μέλλον μ' έναν άντρα τον οποίο ελάχιστα γνωρίζει.

Η καθημερινή ζωή στα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, οι διώξεις των Ελλήνων επί Στάλιν, τα στρατόπεδα εργασίας στη Σιβηρία και οι στέπες του Καζακστάν με τους αφόρητους καύσωνες το καλοκαίρι και το σφοδρό ψύχος τον χειμώνα

Οι πόθοι, τα πάθη και τα δεινά των Ποντίων

Κι όλα, μέσα από το πολυσχιδές ταξίδι που γράφει η ζωή και το ταξίδι που γράφεται για τη ζωή, να φαντάζουν φλόγες και κινήσεις του Ποντιακού χορού Σέρρα, του χορού της φωτιάς.

 

Στοιχεία βιβλίου

Συγγραφέας: Γιάννης Καλπούζος
ISBN: 978-618-01-1533-8
Κατηγορία: Λογοτεχνία - Ιστορικό Μυθιστόρημα
Έτος έκδοσης: 2016
Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σελίδες: 640
Ενδεικτική τιμή: 17€


Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

 


Μάθε Ποντιακά

Αγροτέρ - Το σκιάχτρο

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 27 επισκέπτες και 0 μέλη.