ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook

Πισία

print
email

Με γέμιση τυριού

Πισία με τυρί
- Υπέροχα, αφράτα και πεντανόστιμα πισία, με γέμιση τυριού. Τραγανά απ' εξω - αφράτα από μέσα! Ένα υπέροχο Ποντιακό έδεσμα, το οποίο έφτιαχναν συνήθως τις ημέρες που ζύμωναν το ζυμάρι για το ψωμί.

Παρακάτω ακολουθεί η συνταγή, για να φτάξετε και εσείς τα δικά σας Ποντιακά πισία...

 

 

 

Υλικά για την ζύμη

750 γραμμ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουτ. γλ. αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


Υλικά για την γέμιση τυριού

500 γραμμ. Φέτα τριμμένη
2 αυγά
Πιπέρι (προαιρετικά)


Εκτέλεση

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
2. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για περίπου 1 ώρα, με μία πετσέτα, ώστε φουσκώσει.
3. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης, σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.
4. Βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
5. Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι, ώστε να φουσκώσουν ομοιόμορφα κατά το τηγάνισμα.
6. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
7. Τέλος, τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, προκειμένου να απορροφηθεί το λάδι.


Παρατηρήσεις

Σερβίρονται κυρίως ζεστά, αλλά και κρύα.
Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς μαγιά, για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Εναλλακτικά, αντί για τυρί μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι σας αρέσει!
Η συνταγή είναι περίπου ίδια με τα πιροσκί, με την διαφορά ότι ανοίγουμε μεγαλύτερα φύλλα.


Καλή σας όρεξη!

 

Μάθε Ποντιακά

Ντε φτας ή Ντο εφτάς - Τι κάνεις

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Super Gastronom - Μεγάλη ποικιλία σε Ρώσικα προϊόντα

Αλουμινοκατασκευές - Κουφώματα Αλουμινίου στη Θεσσαλονίκη

Life-Events.gr

Ακουστικά βαρηκοϊας και βοηθήματα

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 174 επισκέπτες και 0 μέλη.