ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Ποντιακή Κουζίνα Ποντιακές γεύσεις εναντίον της κρίσης

Ποντιακές γεύσεις εναντίον της κρίσης

print
email

Παραδοσιακά Ποντιακά προϊόντα

Ποντιακά παραδοσιακά προϊόντα στην Κομοτηνή
- Ένα μικρό μαγαζάκι με παραδοσιακά Ποντιακά προϊόντα, ήταν η δική της απάντηση στην ανεργία. Η Μαρίνα Απρέσοβα απαντά στην κρίση με: πίτες, πιροσκί στο φούρνο και στο τηγάνι, χατζαπούρι (δηλαδή πίτες με τέσσερα τυριά), Ποντιακά - Ρωσικά παραδοσιακά γλυκά, αλλά και πίτες με κιμά.

Οι δημιουργίες της έχουν «ξετρελάνει» τους κατοίκους της Κομοτηνής...

«Δούλευα σαν νοσοκόμα, έμεινα άνεργη, κάτι έπρεπε να κάνω για να ζήσω. Τα χέρια μου πιάνουν, έχω μάθει από τις γιαγιάδες και τη μαμά τις συνταγές και η αρχή σ’ αυτό το χώρο έγινε! Άλλωστε μ’ αρέσει πάρα πολύ η κουζίνα και είπα να κάνω κάτι για να προσφέρω και στην οικογένεια μου».

Όπως δηλώνει η εμπνευσμένη Πόντια... «Όταν σ’ αρέσει η δουλειά δεν είναι δύσκολο τίποτα, είναι απλώς δύσκολες οι εποχές και ελπίζω ο κόσμος να συνεχίσει να με στηρίζει, για να μπορώ να κρατήσω το μαγαζί μου ανοικτό».
 

Τα γευστικά προϊόντα που παρασκευάζει στην μικρή της κουζίνα είναι οικονομικά προσιτά...

Όπως λέει η Μαρίνα, οι τιμές ξεκινούν από 1 ευρώ και φθάνουν στα 5 ευρώ. Λόγω της οικονομικής κρίσης, θέλει οι πελάτες της να μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα που παρασκευάζει.

«Έτσι πρέπει, να πουλώ ποσότητα για να τα βγάλω πέρα, αλλά όποιος μπαίνει μια φορά στο μαγαζί μου, ξαναμπαίνει σίγουρα κι αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί».

Η δουλειά της ξεκινά στις πέντε και μισή το πρωί και τελειώνει στις 11 το βράδυ με ένα διάλειμμα δύο ωρών το μεσημέρι. «Τα παιδιά μου είναι συνέχεια μαζί μου κι αυτό μου δίνει δύναμη».


Όσον αφορά στην απογοήτευση, στην απαισιοδοξία, στην κατήφεια που καταβάλει πολλούς άνεργους συμπολίτες της;

Η Μαρίνα Απρέσοβα στέλνει το δικό της μήνυμα:

Δεν πρέπει να απογοητεύεται κανείς. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Αν δεν δημιουργήσεις μόνο σου την ευκαιρία, δουλειές δεν υπάρχουν! Ο καθένας μπορεί να κάνει κάτι, να καρφώνει καρφιά, να ψήνει, να ράβει, να μαγειρεύει. Ξεκινήστε και θα επιβιώσετε!

 

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μάθε Ποντιακά

Ζαντός - Ο τρελός

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 100 επισκέπτες και 0 μέλη.