ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Ποντιακή Κουζίνα Τυρόπιτα με Περέκ στον φούρνο

Τυρόπιτα με Περέκ στον φούρνο

print
email

Πανεύκολη συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα

Τυρόπιτα με Περέκ
- Η σημερνή συνταγή, δεν είναι ακριβώς Ποντιακή, αλλά χρησιμοποιεί ως βάση της, τα Ποντιακά φύλλα Περέκ. Τα Περέκ, «σηκώνουν» ότι συνδυασμό θέλετε, αλμυρό ή γλυκό! Σήμερα σας παραθέτουμε μια πανεύκολη συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα (με μυζήθρα), της οποίας η ζύμη έχει αντικατασταθεί από τα Περέκ. Έτσι μπορεί να φτιαχθεί σε ελάχιστο χρόνο...

Τα Περέκ μπορούμε να τα βρούμε σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα

 


Υλικά

200 γραμμάρια Μυζύθρα
200 γραμμάρια Κασέρι πικάντικο τριμμένο
1 κεσεδάκι στραγγιστό Γιαούρτι
2 Αυγά
½ κουταλάκι κοφτό, Πιπέρι
½ κουταλάκι κοφτό, Μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση τυριών:  Βάζουμε τη μυζήθρα σε ένα μεγάλο μπολ και τη θρυμματίζουμε με πιρούνι, σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το κασέρι, έπειτα ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά!

Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα, σε δροσερό μέρος.

Χτυπάμε τα αβγά και μόλις περάσει η μισή ώρα, τα ρίχνουμε μέσα στη γέμιση των τυριών. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το πιπέρι με το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη γέμιση να περιμένει.

Σε καλά λαδωμένο ταψί βάζουμε 3 ολόκληρα φύλλα περέκ, που λαδώνουμε ελαφρώς και μεταξύ τους.

Τα τοποθετούμε έτσι στο ταψί, ώστε να καλύψουν και τις πλαϊνές πλευρές του ταψιού.

Από πάνω βάζουμε  την γέμιση τυριών και καλύπτουμε μ’ ένα ακόμη φύλλο.

Γυρνάμε και την πλαϊνή πλευρά των φύλλων, προς τα μέσα. Λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο με το οποίο καλύψαμε τη γέμιση.

Τέλος,  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.


Καλή Όρεξη!

 

Μάθε Ποντιακά

Σαχτάρ - Η στάχτη

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Super Gastronom - Μεγάλη ποικιλία σε Ρώσικα προϊόντα

Αλουμινοκατασκευές - Κουφώματα Αλουμινίου στη Θεσσαλονίκη

Life-Events.gr

Ακουστικά βαρηκοϊας και βοηθήματα

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 61 επισκέπτες και 0 μέλη.