ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Lelevose Blog Νέες Κυκλοφορίες Αξέχαστες Πατρίδες : 353000 - VIDEO
 • Αξέχαστες Πατρίδες : 353000 - VIDEO

  Αξέχαστες Πατρίδες : 353000 - VIDEOΓέροντες , γυναίκες, παιδιά σε ατέλειωτη πορεία μαρτυρίου, όπου πέφταμε νεκροί από την εξάντληση και από τα χτυπήματα τους. Είχαν μαζέψει όλα τα παιδιά σε κύκλο. Μας χτυπούσαν σκληρά με τα μαστίγια και μας τρυπούσαν με τα ξίφη τους για να μην κλαίμε. Οι περισσότεροι εκλιπαρούσαμε τον θάνατο. Μετέφεραν τα παιδιά και τις γυναίκες λίγο παρά έξω από την #Κερασούντα και εκεί μας παρέδωσαν στους άγριους τσέτες αντάρτες. Παραδίδω γυναίκες Xριστιανών, αντί πέντε λεπτών το κομμάτι...

  Θελήσαμε να φτιάξουμε ένα τραγούδι για την #Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από τους Τούρκους. Στόχος μας ήταν να διαδώσουμε ένα από τα τραγικότερα εγκλήματα της νεότερης Ευρωπαϊκής ιστορίας, σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πολλά ή δεν έχουν ακούσει ποτέ γι’ αυτό.

  Με σεβασμό στην μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν, σας το παρουσιάζουμε το παρακάτω #video

  Το κείμενο δημιουργήθηκε από μαρτυρίες Ποντίων προσφύγων. Είναι παρμένες από τα κείμενα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου κατά την περίοδο των Νεότουρκων (1915-1918)» του Κωνσταντίνου Φωτιάδη και «Μνήμη Πόντου: Άγνωστες μαρτυρίες από την Γενοκτονία».

  Παραγωγή: Αντώνης Αδελφίδης - Απαγγελία: Εριφίλη Νίκα

https://www.lelevose.gr/components/com_mikro/images/up/s1/
https://www.lelevose.gr/inner.php/temeteronblog/


Μάθε Ποντιακά

Εγρoίξα - Κατάλαβα

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 123 επισκέπτες και 0 μέλη.