ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Αντάρτικο χτύπημα στον Πόντο

Αντάρτικο χτύπημα στον Πόντο

print
email

Τι συμβαίνει στον Πόντο;

Αντάρτικο στον Πόντο
- Νέο αντάρτικο χτύπημα στον Πόντο, πριν λίγες ημέρες. Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ακόμα δύο τραυματίστηκαν, σε αντάρτικο χτύπημα στα Κοτύωρα (Ορντού), μεταξύ Σαμψούντας και Τραπεζούντας. Σύμφωνα με την εφγημερίδα «Daily Sabah», το χτύπημα πραγματοποιήθηκε από αντάρτες του PKK.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί επιχείριση των Τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Μεσουδιέ (Μελέτιος ή Μήλας), στην ευρύτερη περιοχή των Κοτυώρων, ύστερα από πληροφορίες ότι είχαν εντοπιστεί αντάρτες να κινούνται. Ο κυβερνήτης της Ορντού, Ιφράν Μπαλκανλιόγλου ανέφερε πως η αντάρτικη ομάδα εκτιμάται ότι αποτελούνταν από 4-5 «τρομοκράτες», οι οποίοι άνοιξαν πυρ μέσα από το δάσος ενώ περνούσαν οι στρατιώτες.
 

Την στιγμή που μεγάλη επιχείριση του στρατού βρισκόταν σε εξέλιξη για να συλληφθούν οι αντάρτες, στην περιοχή έφτασε και ο διοικητής της τοπικής χωροφυλακής. Ενώ σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter, οι Τούρκοι στρατιώτες ήταν μέσα σε τεθωρακισμένο, το οποίο χτυπήθηκε και κατρακύλησε.

Το τοπικό αντάρτικο στον Πόντο αποδίδεται στο PKK κι αυτό είναι αληθές,
αν και οι Πόντιοι αντάρτες, δεν είναι Κούρδοι...

Οι Τούρκοι ανάρτησαν φωτογραφίες στο Twitter που έδειχναν τους ντόπιους στη Μεσουδιέ (Μελέτιος ή Μήλας) να προσφέρουν τροφή στους Τούρκους στρατιώτες, προσπαθώντας να τονίσουν ότι ο πληθυσμός είναι με το μέρος του στρατού κι όχι με τους αντάρτες. Επίσης οι Τούρκοι ανάρτησαν και φωτογραφίες από την επιχείριση του Τουρκικού στρατού, για τον εντοπισμό των ανταρτών που τους χτύπησαν.

 

Τι συμβαίνει στον Πόντο

Από τον Μάιο του 2016 το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) έχει ως στρατηγικό του στόχο το «άνοιγμα» στον Πόντο.

Στόχος είναι να προσελκυθούν κυρίως αριστεροί και αριστερογενείς πληθυσμοί της περιοχής και λιγότερο άλλες εθνοτικές ομάδες που ζουν εκεί, όπως Λαζοί, Ελληνόφωνοι και Αρμενόφωνοι Μουσουλμάνοι, Γεωργιανοί κ.ά. Άλλωστε, η δράση του στην περιοχή της Κερασούντας και της Αργυρούπολης, όπου δεν υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία από αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες, επαληθεύει το προαναφερθέν.

Επίσης, η δράση του PKK στην περιοχή του Πόντου εντάσσεται στη στρατηγική του Κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, να απαξιώσει το κράτος και να δημιουργήσει εντυπώσεις στον Τουρκικό λαό αλλά και διεθνώς, για να ασκήσει πίεση στην Τουρκική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση επίλυσης του Κουρδικού, με ειρηνικά μέσα.
 

Στις 5 Ιουνίου είχαμε πολύνεκρο αντάρτικο χτύπημα στον Πόντο

Όπως μετέδωσε στις αρχές Ιουνίου το Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, το Ενωμένο Λαϊκό Επαναστατικό Κίνημα (HBDH) ανακοίνωσε ότι αντάρτες του χτύπησαν στις 5 Ιουνίου 2016, ένα λεωφορειάκι της Τουρκικής χωροφυλακής μεταξύ Τραπεζούντας και Αργυρόπολης του Πόντου. Από την αντάρτικη επίθεση καταστράφηκε πλήρως το λεωφορειάκι και έξι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αστυνομικοί που ταξίδευαν με αυτό σκοτώθηκαν. Οι Τουρκικές δυνάμεις έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο για 3 ώρες και αναζητούσαν τους δράστες της επίθεσης.

Αντάρτες του HBDH χτύπησαν και μια μονάδα του Τουρκικού στρατού στην περιοχή της Αντιόχειας. Οι απώλειες των Τούρκων από αυτή την επίθεση δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο, η ομάδα των ανταρτών επέστρεψε στη βάση της δίχως απώλειες.

 

Το HBDH είναι μια οργάνωση ομπρέλα που τελεί υπό Κουρδική διοίκηση
και συγκεκριμένα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK)

Αποτελείται από τις παράνομες στην Τουρκία οργανώσεις Τουρκικό Κομουνιστικό Κόμμα/Μαρξιστικό-Λενινιστικό (TKP/ML), το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα (MLKP), το Επαναστατών Κομμουνιστών Κόμμα (DKP), το Τουρκικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα/Λενινιστικό (TKEP/L), το Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα (MKP), την Τουρκική Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών (TİKB), τα Επαναστατικά Επιτελεία, και το Τουρκικό Απελευθερωτικό Κόμμα-Κίνημα (THKP-C).

Μέλη στις παραπάνω αριστερές επαναστατικές οργανώσεις είναι και πολλοί μειονοτικοί της Τουρκίας, οι οποίοι «απαγορεύεται» να δηλώνουν άλλη εθνότητα εκτός από την Τουρκική. Ενώ το HBDH έχει μεγάλη εξάπλωση στον Πόντο, του οποίου ο Μουσουλμανικός πληθυσμός είναι εκτουρκισμένος και εξισλαμισμένος από αυτόχθονα έθνη της περιοχής. Μεταξύ των οποίων και 2.000.000 Ελληνόφωνοι Μουσουλμάνοι που λόγω Ισλάμ γλίτωσαν τη γενοκτονία και τον ξεριζωμό πριν 100 χρόνια.


Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μάθε Ποντιακά

Ντε φτας ή Ντο εφτάς - Τι κάνεις

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 115 επισκέπτες και 0 μέλη.