ΚΟΥΖΙΝΑ

Τυρόπιτα με Περέκ

Τυρόπιτα με Περέκ

Μια πανεύκολη συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα με μυζήθρα. Της οποίας η ζύμη έχει αντικατασταθεί από τα φύλλα Περέκ. Εξάλλου τα Περέκ «σηκώνουν» ότι συνδυασμό θέλετε… αλμυρό … Περισσότερα…

Κεφίρ - Θρεπτικό ρόφημα προβιοτικό

Κεφίρ το θαυματουργό

Η ιστορία του κεφίρ είναι αιώνες παλαιά και είναι ευρέως γνωστό στην περιοχή του Πόντου. Η προέλευση του επισημαίνεται στα Καυκάσια βουνά και στη Μικρά Ασία, … Περισσότερα…

Πισία - Συνταγή

Συνταγή για Πισία

Υπέροχα, αφράτα και πεντανόστιμα παραδοσιακά Ποντιακά τηγανόψωμα, που γίνονται γρήγορα και εύκολα. Πρόκειται για ένα κλασικό – υπέροχο έδεσμα, της Ποντιακής κουζίνας. Παρακάτω ακολουθεί συνταγή, για … Περισσότερα…

Το ψωμί στον Πόντο

Το ψωμί στον Πόντο

Το ψωμί στον Πόντο ήταν βασική τροφή. Παρασκευαζόταν από τις ίδιες τις αγροτικές οικογένειες, αλλά και από αρκετές αστικές. Ελάχιστες οικογένειες προμηθεύονταν το ψωμί τους από … Περισσότερα…

Χαβίτς με φούρνικον αλεύρι

Χαβίτς με φούρνικον αλεύρι

Χαβίτς, ένα θρεπτικό Ποντιακό παραδοσιακό πιάτο. Εύκολο στην εκτέλεση – παρασκευή και νοστιμότατο. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου. Γίνεται σαν κρέμα και τρώγεται ευχάριστα. Το … Περισσότερα…

Κιντέας ή Κιντέατα

Κιντέας ή Κιντέατα

Στο διαιτολόγιο των Ποντίων περιλαμβάνονταν πολλά λαχανικά και μάλιστα κάποια από αυτά όχι τόσο συνηθισμένα στον Ελλαδικό χώρο. Όπως τα Κιντέας που γίνονταν πίτες ή τηγανίτες. … Περισσότερα…