ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Εκμέκ με ωτία

Εκμέκ με ωτία

Ο νεαρός σεφ Σάββας Καρίπογλου «πειραματίζεται» με την Ποντιακή κουζίνα και δημιουργεί πιάτα με πιο μοντέρνα μορφή. Έτοιμα να διεκδικήσουν θέση σε γκουρμέ εστιατόρια! Αυτήν τη

Τα ζυμαρικά στη Ποντιακή διατροφή

Τα ζυμαρικά στη Ποντιακή διατροφή

Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο, για τις πρακτικές που διαφοροποιούν τα ζυμαρικά στη Ποντιακή διατροφή. Πως οι Πόντιοι κατάφερναν να αυξήσουν τον χρόνο διατήρησης των ζυμαρικών και

Τυρόπιτα με Περέκ

Τυρόπιτα με Περέκ

Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε νόστιμη τυρόπιτα με μυζήθρα. Της οποίας η ζύμη έχει αντικατασταθεί από τα φύλλα Περέκ, τα οποία «σηκώνουν» ότι συνδυασμό θέλετε…

Συνταγή για Ποντιακή Λαμπροκουλούρα

Συνταγή για Ποντιακή Λαμπροκουλούρα

Η Λαμπροκουλούρα ή αλλιώς Λαμπρόψωμο δεν είναι τσουρέκι, μοιάζει περισσότερο με ψωμί, αλλά με πιο ιδιαίτερη γεύση. Η Λαμπροκουλούρα βρισκόταν σε κάθε Πασχαλινό τραπέζι, στον Πόντο.

Συνταγή για Ποντιακά Τσουρέκια

Συνταγή για Ποντιακά Τσουρέκια

Το Πάσχα είθισται να φτιάχνουμε τσουρέκια. Στον Πόντο ζύμωναν ψωμί και έφτιαχναν Πασχαλινά τσουρέκια τη Μεγάλη Πέμπτη. Μάλιστα έφτιαχναν παραπάνω τσουρέκια, από όσα χρειαζόταν κάθε οικογένεια,

Κερκέλια – Παραδοσιακά Πασχαλινά κουλούρια

Κερκέλια – Παραδοσιακά Πασχαλινά κουλούρια

Τα κερκέλια είναι νηστίσιμα παραδοσιακά Πασχαλινά κουλούρια, που φτιάχνονται από αλεύρι, νερό και αλάτι. Είναι λίγο χοντρότερα από τα κλασικά κουλούρια της αγοράς και χωρίς σουσάμι.

Μαυρολάχανα με φασούλια

Μαυρολάχανα με φασούλια

Ακολουθεί συνταγή ενός παραδοσιακού φαγητού των Ποντίων. Ένα νηστίσιμο φαγητό, νόστιμο και υγιεινό, που συνδυάζει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μαύρων λάχανων και τις πρωτεΐνες των φασολιών.

Τσιριχτά – Οι Ποντιακοί λουκουμάδες

Τσιριχτά – Οι Ποντιακοί λουκουμάδες

Οι Πόντιοι, ως γλύκισμα, δίνανε στα παιδιά τους τσιριχτά. Τσιριχτά σερβίριζαν και στους Ποντιακούς γάμους. Τα οποία μάλιστα τρώγανε αντί για ψωμί. Τα τσιριχτά θα μπορούσαμε