ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Συνταγή για Ισλί

Συνταγή για Ισλί

Τα Ισλί (ή Ιτσλί) είναι ημισιροπιαστό παραδοσιακό γλυκό, με ρίζες από τη Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Στην όψη μοιάζουν με τα μελομακάρονα, αλλά τα υλικά τους …

Δέβασον…

Ποντιακή φασολάδα με λάχανο

Ποντιακή φασολάδα με λάχανο

Η φασολάδα θεωρείται το εθνικό φαγητό των Ελλήνων και μια από τις πιο παραδοσιακές συνταγές της Ελληνικής κουζίνας. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία διαφορετική Ποντιακή παραδοσιακή συνταγή, …

Δέβασον…

Συνταγή για Χαβίτς

Συνταγή για Χαβίτς

Χαβίτς, ένα θρεπτικό παραδοσιακό πιάτο της Ποντιακής κουζίνας. Εύκολο στην εκτέλεση – παρασκευή και νοστιμότατο. Βοηθάει στη καλή λειτουργία του εντέρου. Γίνεται σαν κρέμα και τρώγεται …

Δέβασον…

Συνταγή για Μουχούλια

Συνταγή για Μουχούλια

Τα μουχούλια είναι ζυμαρένια γλυκά, με λιγοστή ζάχαρη, σε σχήμα μικρής βαρκούλας. Φτιάχνονται σκέτα, πασπαλισμένα με κοπανισμένα καρύδια και περιχυμένα με μέλι. Συχνά τα γέμιζαν και …

Δέβασον…

Πως φτιάχνουμε Στύπα

Πως φτιάχνουμε Στύπα

Τα «στύπα», το Ποντιακό τουρσί, είναι αναπόσπαστο κεφάλαιο της Ποντιακής κουζίνας και της διατροφής των Ποντίων. Τα συναντάμε σε όλες της περιοχές του Πόντου και τα …

Δέβασον…

Συνταγές με Χαψία

Συνταγές με Χαψία

Τα Χαψία ήταν τα δημοφιλέστερα ψάρια στον Πόντο. Ένα είδος γαύρου που βρίσκεται σε αφθονία στην Μαύρη Θάλασσα. Ειδικά από τον Νοέμβριο έως και τις αρχές …

Δέβασον…