ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Ο Μύθος του Αη Βασίλη

Ο Μύθος του Αη Βασίλη

print
email

Παγκόσμιο σύμβολο αγάπης και προσφοράς

Ο Μύθος του Αη Βασίλη
- «Αη Βασίλης έρχεται... από την Καισαρείαν» - Πολύ σωστά, τα κάλαντα του λαού μας, προσδιορίζουν τον τόπο καταγωγής και διακονίας ενός πραγματικού ανθρώπου του Θεού, που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, αγάπης και προσφοράς.

Χάρη στον Αη Βασίλη, η ανθρωπότητα για λίγες ημέρες αλλάζει ύφος, γίνεται πιο ανθρώπινη, πιο χαρούμενη, ο Αη Βασίλης λοιπόν ΥΠΑΡΧΕΙ με την έννοια ότι αν και δεν ζει σωματικά, το πνεύμα του περιτρυγυρίζει τις καρδιές μας κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

 

 

Παραδόξως, στον πλανήτη μας, στη διανομή των δώρων στα παιδιά, εμπλέκονται δύο Ορθόδοξοι Άγιοι, δύο διαφορετικά πρόσωπα, που και οι δύο ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ και οι δύο ήταν επίσκοποι!


Για τις χώρες της δύσης αυτός που φέρνει τα δώρα στους φτωχούς και τα παιδιά είναι ο Σάντα Κλάους (Άγιος Νικόλαος) όπως λέγεται στη γώσσα τους, που εμείς στην Ελλάδα γιορτάζουμε στις 6 Δεκεμβρίου και τον θεωρούμε προστάτη των Ναυτικών. Στην ιστορία του Αγίου Νικολάου, οι λαοί του βορρά Ολλανδοι, Φιλανδοί κλπ ανάμιξαν και στοιχεία από αρχαιότερους μύθους, όπως τα ξωτικά, το άστρο του βορρά, το έλκυθρο.

Έτσι, με τον καιρό έφθασε και στη χώρα μας ο μύθος του Σάντα Κλάους, ενός ευτραφούς τύπου με στρογγυλά γυαλιά λευκογένειο, με κόκκινη στολή και μαγικές ικανότητες που κατοικεί στον Βόρειο Πόλο και περιστοιχίζεται από ξωτικά.

Είναι μια πραγματικά γοητευτική ιστορία, όμως τα παιδιά αλλά και εμείς οι μεγάλοι, πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο Άγιος Βασίλης των Δυτικών ουδεμία σχέση έχει με τους πραγματικούς Αγίους μας, τον Άγιο Βασίλειο και τον Άγιο Νικόλαο που ήταν ασκητικώτατοι.

 

Μάθε Ποντιακά

Οράζω ή Οριάζω - Προσέχω / Παρακολουθώ

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 77 επισκέπτες και 0 μέλη.