ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Ποντιακή Γενοκτονία Κοτζιάς για Γενοκτονία των Ποντίων

Κοτζιάς για Γενοκτονία των Ποντίων

print
email

Στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής μας

Νίκος Κοτζιάς για Γενοκτονία των Ποντίων
- Τη δική του «ανάγνωση» στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και άλλων Χριστιανικών πληθυσμών από την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, κάνει ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός Εξωτερικών, σε γραπτή του απάντηση στον βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Αντωνιάδη, τονίζει ότι η Γερμανική αναγνώριση αποτελεί αναμφίβολα ένα θετικό βήμα, και συνεχίζει:

«Σημειωτέον, όμως, ότι η αναγνώριση ως προς τη Γενοκτονία των Αρμενίων απορρέει από την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας για τα συγκεκριμένα γεγονότα, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται από το συγκεκριμένο ψήφισμα».


 

Κοτζιάς: Η ειδοποιός διαφορά σε σύγκριση με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ότι η Γερμανία δεν θεωρεί ότι διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο σε αυτή και ως εκ τούτου δεν συμπεριλήφθηκε σχετική αναφορά.


Με την ερώτησή του, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης, απευθυνόμενος τόσο στον υπουργό Εξωτερικών όσο και στον πρωθυπουργό, ζητάει επίσης να μάθει αν η Ελλάδα θα θέσει το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη διεθνή κοινότητα και κυρίως αν θα το συμπεριλάβει στην επίσημη ατζέντα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στην απάντηση που έλαβε από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα διεθνώς παραδεδεγμένο ιστορικό γεγονός και ότι τόσο η χώρα μας όσο και η διεθνής κοινότητα καλούν επίμονα την Τουρκία, να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της και να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφός της, κατά των Ελλήνων του Πόντου.

«Η εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης υπόμνηση του βίαιου ξεριζωμού και της Γενοκτονίας στο διεθνές περιβάλλον και στην ίδια τη Γερμανία, με στόχο, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα και τα τραγικά λάθη του παρελθόντος, αποτελεί διαχρονικά στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας», καταλήγει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.


Κατεβάστε παρακάτω και διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στον Γιάννη Αντωνιάδη.

icon
Έγγραφο PDF, 634.75 KB, 29 λήψεις, 08 Ιουλ 2016 23:07

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μάθε Ποντιακά

Γιεργάν - Το πάπλωμα

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 71 επισκέπτες και 0 μέλη.