ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Εμένα φοβάσαι Τουρκία...

Εμένα φοβάσαι Τουρκία...

print
email

Την ασήμαντη γυναίκα του Πόντου

Βασιλική Τσανακτσίδου - Φιλαδέλφεια Η.Π.Α.
- Το ομογενειακό μέσο Cosmos Philly κατέγραψε ένα συγκλονιστικό δρώμενο, με πρωταγωνίστρια την Πόντια δασκάλα Βασιλική Τσανακτσίδου, έξω από την Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Βαθιά χαραγμένες στη μνήμη θα μείνουν οι στιγμές που έζησαν την Κυριακή 22 Μαΐου, μικροί και μεγάλοι έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ακούγοντας το δράμα μιας «ασήμαντης» γυναίκας του Πόντου. Μιας Πόντιας μάνας που οι Τούρκοι δεν της επέτρεψαν να θάψει τα παιδιά της...

 

Οι μαθητές, οι γονείς τους, οι πιστοί, καθώς και τα μέλη της Ποντιακής Ένωσης «Ακρίται» Φιλαδέλφειας, που βρισκόντουσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, έμειναν αποσβολωμένοι να ακούν την 4λεπτη διήγηση της Βασιλικής Τσανακτσίδου, η οποία αρκετές φορές προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Ακόμα και το χειροκρότημά του κόσμου ήταν διστακτικό και μουδιασμένο. Όχι γιατί δεν ήθελαν να την χειροκροτήσουν, αλλά γιατί δεν μπορούσαν από τη συγκίνηση...

Το δράμα της Πόντιας μάνας, αυτό που έζησαν οι εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιοι από το οθωμανικό μαχαίρι, δεν είναι δυνατό να ξεχαστεί ποτέ!

Έστω κι αν, όπως είπε η Πόντια δασκάλα, στην Ελλάδα ένας υπουργός Παιδείας αμφισβητεί ότι διαπράχθηκε Γενοκτονία, μιλάει για εθνοκάθαρση και αφαίρεσε το κεφάλαιο που περιγράφει αυτό το δράμα, από την εξεταστέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ λυκείου.


Το παρακάτω video του ομογενειακού μέσου Cosmos Philly, μιλάει από μόνο του...
 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μάθε Ποντιακά

Παρχάρ - Οροπέδιο

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 31 επισκέπτες και 0 μέλη.