ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα Μνημείο Γενοκτονίας Ποντίων στον Πειραιά

Μνημείο Γενοκτονίας Ποντίων στον Πειραιά

print
email

Θα τοποθετηθεί στην πλατεία Αλεξάνδρας

Μνημείο Γονοκτονίας Ποντίων στον Πειραιά
- Στην τελική ευθεία μπαίνει το Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων, το οποίο θα τοποθετηθεί στην πόλη του Πειραιά, ως ελάχιστος φόρος τιμής και ιστορικής μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση για την κατασκευή και τοποθέτηση του αγάλματος ελήφθη ομόφωνα, πέρυσι, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Το μνημείο θα τοποθετηθεί στην πλατεία Αλεξάνδρας του Πειραιά


Το μνημείο θα τοποθετηθεί στην πλατεία Αλεξάνδρας, η οποία αναμένεται να μετονομαστεί σε «πλατεία Γενοκτονίας». Η αποκάλυψη του μνημείου προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, σε εκδήλωση η οποία θα συνδιοργανωθεί από το Δήμο Πειραιά και τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ).

Τη δαπάνη για τη φιλοτέχνηση του μνημείου και την τοποθέτηση του ανέλαβε να καλύψει ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικός Σύμβουλος, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του (από τη μεριά της γιαγιάς του) από τη γνωστή οικογένεια Ποντίων, των Υψηλάντηδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, για εγκατάσταση Μνημείων Ποντιακού Ελληνισμού στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και της Πάτρας, όπου και εκεί είχαν αποβιβαστεί οι Πόντιοι πρόσφυγες.

 

Το διάβασαμε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Μάθε Ποντιακά

Σαχτάρ - Η στάχτη

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 21 επισκέπτες και 0 μέλη.