Εκείνη η άδεια καρέκλα στο τραπέζι

Μοιραστείτε το

Τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, η απουσία των αγαπημένων μας προσώπων είναι ακόμα πιο αισθητή και πονάει ακόμη πιο βαθιά. Το παρακάτω κείμενο είναι αφιερωμένο στα αγαπημένα μας πρόσωπα, που δεν βρίσκονται πια μαζί μας.

Το Πάσχα όσοι «έφυγαν» από κοντά μας,
μας λείπουν ακόμη περισσότερο


Κι αυτό το Πάσχα

Το Πάσχα, για πολλούς, είναι μια από τις πιο ωραίες γιορτές του χρόνου και δικαίως. Ανθισμένες πασχαλιές, μοσχομυριστά τσουρέκια, κουλουράκια, κόκκινα αυγά, μαγειρίτσα και ψήσιμο αρνιού. Η Άνοιξη κάνει την εμφάνισή της και όλα αρχίζουν να δείχνουν πιο όμορφα, πιο αισιόδοξα.

Η νηστεία, η θεία κοινωνία, η Μεγάλη Εβδομάδα, η κατάνυξη των ημερών, φέρνουν στην επιφάνεια τον καλύτερό μας εαυτό, χαμόγελα και αλληλεγγύη.

Το Πάσχα είναι η εποχή που νιώθεις την ανάγκη να την περάσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Γι’ αυτό, το Πάσχα όσοι έφυγαν και δεν είναι πλέον κοντά σου, σου λείπουν περισσότερο.

Η απουσία τους έρχεται να σου χτυπήσει την πόρτα και να σου υπενθυμίσει πως αυτά τα άτομα δεν είναι πλέον εδώ. Και ο κόμπος στο στομάχι σου μεγαλώνει γιατί πέρσι, πρόπερσι, πριν λίγα χρόνια μοιραζόσουν τη χαρά σου με αυτά τα άτομα.

Είναι η άδεια θέση στο τραπέζι, που δε θα την ξαναγεμίσει κανείς και αυτό το αστείο που έλεγε κάθε φορά, που με τα χρόνια είχε σταματήσει να είναι αστείο, και γινόταν αφορμή για καζούρα. Είναι αυτό το ένα δώρο που πλέον έχει αφαιρεθεί από τη λίστα και τα τραγούδια που πλέον δεν ηχούν το ίδιο.

Και εκείνο το χαμόγελο που θα λείπει από τη φετινή φωτογραφία…


Ζώντας με τις αναμνήσεις

Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, κάποιες αναμνήσεις είναι χαραγμένες καλά στη μνήμη σου και την καρδιά σου. Κι αυτές τις μέρες έρχονται να σε αιφνιδιάσουν και να σου υπενθυμίσουν με τον πιο σκληρό τρόπο, πως αυτή η θέση στο τραπέζι θα μείνει άδεια, όσες φορές κι αν έρθει ξανά και ξανά αυτή η μέρα…

Για τα αγαπημένα πρόσωπα που «έφυγαν»
και δεν θα βρίσκονται στο τραπέζι του Πάσχα

Θα δακρύσεις, θα τους θυμηθείς, θα γελάσεις. Γέλα για τις υπέροχες αναμνήσεις, γέλα για εκείνο το αστείο, γέλα για εκείνες τις όμορφες μέρες που περνούσατε μαζί. Για όλες εκείνες τις αγκαλιές που μοιραστήκατε, για όλα εκείνα που ειπώθηκαν στο μεγάλο τραπέζι, που ανάθεμα πως χωρούσατε όλοι μαζί…

Κι όμως ήταν τόσο ωραία!


Δείτε επίσης: Βάστα καρδιά μου, βάσταξε

Αλεξάνδρα Πατακιά

Μοιραστείτε το