ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Συνταγή για Ποντιακά Τσουρέκια

Συνταγή για Ποντιακά Τσουρέκια

Το Πάσχα είθισται να φτιάχνουμε τσουρέκια. Στον Πόντο ζύμωναν ψωμί και έφτιαχναν Πασχαλινά τσουρέκια τη Μεγάλη Πέμπτη. Μάλιστα έφτιαχναν παραπάνω τσουρέκια, από όσα χρειαζόταν κάθε οικογένεια, …

Δέβασον…

Μαυρολάχανα με φασούλια

Μαυρολάχανα με φασούλια

Ακολουθεί συνταγή ενός παραδοσιακού φαγητού των Ποντίων. Ένα νηστίσιμο φαγητό, νόστιμο και υγιεινό, που συνδυάζει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μαύρων λάχανων και τις πρωτεΐνες των φασολιών. …

Δέβασον…

Συνταγή για Καρτοφί ντολμάδες

Συνταγή για Καρτοφί ντολμάδες

Παρακάτω θα βρείτε συνταγή για να φτιάξετε λαχανοντολμάδες με πατάτα, ρύζι, πλιγούρι, κρεμμυδάκια και μαϊντανό. Ένα νηστίσιμο φαγητό απόλυτα ισορροπημένο, θρεπτικό, υγιεινό και απίστευτης νοστιμιάς. Συνταγή …

Δέβασον…

Σαρακοστιανά Πιροσκί

Σαρακοστιανά Πιροσκί

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα νόστιμη, αλλά και νηστίσιμη συνταγή, για να φτιάξετε τα «Σαρακοστιανά Πιροσκί». Τα Πιροσκί αποτελούν ένα απολαυστικό και αγαπημένο έδεσμα των Ποντίων και …

Δέβασον…

Πως να φτιάξετε φύλλα περέκ

Πως να φτιάξετε φύλλα περέκ

Τα φύλλα περέκ έχουν Ποντιακή καταγωγή και φτιάχνονται με δύο απλά υλικά, αλεύρι και νερό. Ο συνδυασμός γεύσεων που μπορείτε να κάνετε με τα φύλλα αυτά …

Δέβασον…

Βαρένικα

Συνταγή για Βαρένικα

Τα Βαρένικα είναι ζυμαρικά που έφεραν οι εκ Ρωσίας προερχόμενοι Πόντιοι το 1922-23. Από τότε, μπορούμε να πούμε πως έχουν ενταχθεί στη Ποντιακή κουζίνα και αποτελούν …

Δέβασον…

Πιροσκί με κιμά

Πιροσκί με κιμά

Τα πιροσκί αποτελούν ένα αγαπημένο έδεσμα των Ποντίων. Προέρχονται από τη Ρωσία και έχουν ως βάση το ζυμάρι, με γέμιση της επιλογής μας. Παρακάτω ακολουθεί συνταγή …

Δέβασον…