ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Φελία – Ποντιακές αυγόφετες

Φελία – Ποντιακές αυγόφετες

Τα «φελία» ή αλλιώς «φελοτήγανα» είναι οι αγαπημένες σε όλους αυγόφετες, οι οποίες παρασκευάζονται από φέτες ψωμιού και αυγά. Παρακάτω ακολουθεί συνταγή για να φτιάξετε και …

Δέβασον…

Συνταγή για Τσουμούρ

Συνταγή για Τσουμούρ

Το ψωμί ήταν βασικό στοιχείο στη διατροφή των Ποντίων. Μιας και οι εποχές που ζούσαν ήταν δύσκολες, οι Πόντιοι ήξεραν να κάνουν οικονομία. Για τον λόγο …

Δέβασον…

Πίτσα με φύλλα Περέκ

Πίτσα με φύλλα Περέκ

Ποιος είπε ότι η αγαπημένη όλων πίτσα, είναι υπόθεση της Ιταλικής κουζίνας; Πρώτοι οι Έλληνες είχαν την ιδέα να φτιάξουν ένα στρογγυλό λεπτό ψωμί, για να …

Δέβασον…

Συνταγή για Ποντιακά Τσουρέκια

Συνταγή για Ποντιακά Τσουρέκια

Το Πάσχα είθισται να φτιάχνουμε τσουρέκια. Στον Πόντο ζύμωναν ψωμί και έφτιαχναν Πασχαλινά τσουρέκια τη Μεγάλη Πέμπτη. Μάλιστα έφτιαχναν παραπάνω τσουρέκια, από όσα χρειαζόταν κάθε οικογένεια, …

Δέβασον…

Συνταγή για Καρτοφί ντολμάδες

Συνταγή για Καρτοφί ντολμάδες

Παρακάτω θα βρείτε συνταγή για να φτιάξετε λαχανοντολμάδες με πατάτα, ρύζι, πλιγούρι, κρεμμυδάκια και μαϊντανό. Ένα νηστίσιμο φαγητό απόλυτα ισορροπημένο, θρεπτικό, υγιεινό και απίστευτης νοστιμιάς. Συνταγή …

Δέβασον…

Σαρακοστιανά Πιροσκί

Σαρακοστιανά Πιροσκί

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα νόστιμη, αλλά και νηστίσιμη συνταγή, για να φτιάξετε τα «Σαρακοστιανά Πιροσκί». Τα Πιροσκί αποτελούν ένα απολαυστικό και αγαπημένο έδεσμα των Ποντίων και …

Δέβασον…

Ποντιακή σκεπαστή πατατόπιτα

Ποντιακή σκεπαστή πατατόπιτα

Μια ιδιαίτερη και πεντανόστιμη πίτα, με πλούσια γέμιση από πατάτες – τυριά και σπιτική ζύμη. Ακολουθεί η συνταγή για να φτιάξετε την αγαπημένη σκεπαστή πατατόπιτα, που …

Δέβασον…

Συνταγή για Μουχούλια

Συνταγή για Μουχούλια

Τα μουχούλια είναι ζυμαρένια γλυκά, με λιγοστή ζάχαρη, σε σχήμα μικρής βαρκούλας. Φτιάχνονται σκέτα, πασπαλισμένα με κοπανισμένα καρύδια και περιχυμένα με μέλι. Συχνά τα γέμιζαν και …

Δέβασον…