Χοιρινό με σέλινο

Μια κλασική Ποντιακή Χριστουγεννιάτικη συνταγή. Ένα υπέροχο παραδοσιακό πιάτο που μπορεί να στολίσει το τραπέζι σας, αυτά τα Χριστούγεννα. Ένα νοστιμότατο χειμωνιάτικο φαγητό, με το οποίο θα μοσχομυρίσει το σπίτι και θα απολαύσει όλη η οικογένεια!

Μια συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!


Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, σε μερίδες.
  • ½ κιλό σέλινο.
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα & 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους).
  • 1 αυγό.
  • Λάδι, Αλάτι και Πιπέρι.


Εκτέλεση συνταγής

  • Πλένουμε πολύ καλά τα σέλινα και τα κόβουμε στα τρία. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καθόλου νερό. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους και μαλακώσουν, τα σουρώνουμε.
  • Σωτάρουμε σε αρκετό λάδι το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και κατόπιν το κρέας. Όταν ροδίσει καλά το κρέας, προσθέτουμε και το σέλινο. Βάζουμε νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε στη χύτρα, για περίπου για 20 λεπτά.
  • Όταν γίνει το φαγητό μας και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού καλά, με βαρύ πιρούνι. Κατόπιν προσθέτουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και λίγο ζουμάκι από το φαγητό.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα μας να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή Όρεξη!

Καλές Γιορτές με υγεία και χαρές, για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!