ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Συνταγή για Σουμάδα

Συνταγή για Σουμάδα

Στην Ποντιακή παράδοση, την ημέρα του αρραβώνα, οι γονείς του νέου μαζί με τον «δεξάμενο» (νονό του γαμπρού), με συγγενείς και τον ιερέα του χωριού, πήγαιναν

Το ψωμί στον Πόντο

Το ψωμί στον Πόντο

Το ψωμί στον Πόντο ήταν βασική τροφή. Παρασκευαζόταν από τις ίδιες τις αγροτικές οικογένειες, αλλά και από αρκετές αστικές. Ελάχιστες οικογένειες προμηθεύονταν το ψωμί τους από

Γιαγλία - Όπως λέμε Πεϊνιρλί

Γιαγλία… όπως λέμε Πεϊνιρλί

Τα γιαγλία είναι πίτες, σε σχήμα βάρκας, που τις γέμιζαν με διάφορα υλικά. Ήταν γνωστά σε όλη την Ανατολή και τα έφεραν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα,