Ειρήνη Σαχταρίδου – Την απέκλεισαν από εκδήλωση

Μοιραστείτε το

Προσβλητική συμπεριφορά από διοργανωτή μουσικοχορευτικής εκδήλωσης, καταγγέλλει ότι βίωσε η παραδοσιακή οργανοπαίκτρια Ειρήνη Σαχταρίδου. Τι απαντά η Ένωση Ποντίων Πιερίας και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της…

Απέρριψαν την προγραμματισμένη εμφάνιση, επειδή η αμφίεση της δεν άρεσε στον διοργανωτή


Δεν άρεσε η αμφίεση…

Η Ειρήνη Σαχταρίδου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κατερίνη, σε εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, όπου επρόκειτο να παίξει το αγγείο, την παραδοσιακή Ποντιακή γκάιντα. Ωστόσο η βραδιά δεν εξελίχθηκε όπως η ίδια περίμενε…

Για το περιστατικό, η Ειρήνη Σαχταρίδου αναφέρει:

«Ενώ είχα κάνει πρόβα ήχου, ενώ ανακοινώθηκε πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης το όνομα μου, στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σωματείου με κάλεσε ανακοινώνοντας μου ότι δεν μπορώ να ανέβω στη σκηνή να παίξω, εφόσον δεν άλλαζα ρούχα… επειδή φορούσα σορτσάκι»

Η Ειρήνη Σαχταρίδου επισημαίνει ότι ήταν η πρώτη φορά που της συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού εμφανίζεται σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, χωρίς όμως να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Τη συγκεκριμένη βραδιά, όμως, η απόφαση δεν άλλαξε. Ενώ περίμενε να εμφανιστεί στη σκηνή, αυτό δεν συνέβη ποτέ, γιατί επέμενε να μην αλλάξει ρούχα.

«Ενώ περνούσε η ώρα, μου ανακοινώθηκε ότι η απόφαση του Προέδρου να μην παίξω αν φοράω σορτσάκι είναι αμετάκλητη. Με λίγα λόγια μου έδειξαν την πόρτα της εξόδου. Όταν τους ζήτησα να ανακοινώσουν από μικροφώνου τον λόγο που δεν μου επιτρέπουν να ανέβω στη σκηνή, το αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Αποχώρησα, μη δεχόμενη φυσικά να πληρωθώ ούτε ευρώ, ακόμη και για τα έξοδα που έκανα ερχόμενη από την Κοζάνη»

  • Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανάρτηση που έκανε η Ειρήνη Σαχταρίδου στο Facebook, σχετικά με το περιστατικό στην Κατερίνη.


Τι απαντά η Ένωση Ποντίων Πιερίας

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, Κώστας Παπουτσίδης, μιλώντας στην Voria.gr υποστήριξε ότι η κίνηση του προς την οργανοπαίχτρια να αλλάξει αμφίεση πριν την εμφάνισή της στην σκηνή, είχε να κάνει με τον σεβασμό προς την Ποντιακή μουσική παράδοση.

Αναφέρει ο Κώστας Παπουτσίδης:

«Μιλάμε για μια μουσική εκδήλωση που έχει να κάνει με την Ποντιακή μουσική και παράδοση, δεν είναι νυχτερινό κέντρο. Στο κοινό υπήρχαν ηλικιωμένοι, οικογένειες και παιδιά. Επομένως η αμφίεση όσων συμμετέχουν στις εκδηλώσεις πρέπει να είναι ανάλογη»

Όπως λέει μάλιστα ο ίδιος, δεν υπήρξε καμία πρόθεση από την Ένωση Ποντίων να προσβάλλουν την καλλιτέχνιδα. Αφού η σύσταση «ήταν ευγενική και με σεβασμό προς την πλευρά της», λέει ο Κώστας Παπουτσίδης, που τονίζει ότι πάντα υπάρχει σεβασμός προς όλους τους καλλιτέχνες και ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Μάλιστα ο λόγος για τον οποίο προσκλήθηκε είναι γιατί, όπως λέει…

«Η Ειρήνη Σαχταρίδου θεωρείται πρότυπο για τα παιδιά και τα κορίτσια στην Ποντιακή πολιτιστική παράδοση. Δεν θα θέλαμε να βγει με μια τέτοια αμφίεση»


Διαβάστε επίσης: Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Σαχταρίδου

Πηγή

Μοιραστείτε το