Φιλμ Νουάρ

Μοιραστείτε το

Ένα βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή και τη δράση του Ζαχάρωφ, γνωστού και ως «εμπόρου του θανάτου». Ο οποίος κατάφερε με ατελείωτες γνωριμίες και διασυνδέσεις να κυριαρχήσει στο διεθνές πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό στερέωμα της εποχής του.

Μια μυθιστορηματική αναδρομή στα χρόνια που προανήγγειλαν την εποχή μας


Σχετικά με το βιβλίο

Στο Παρίσι του 1939 ο νεαρός Γάλλος δημοσιογράφος Φιλίπ Τεμπό αναζητά στοιχεία για το παράνομο ειδύλλιο μιας Ισπανίδας δούκισσας και ενός Έλληνα εμπόρου όπλων. Η ζωή του τελευταίου γεννά πολλά ερωτηματικά για τη καταγωγή του, τη δράση και τη πολιτική επιρροή του.

Ποιος ήταν εντέλει ο άνθρωπος που μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο θεωρήθηκε ο πλουσιότερος στον πλανήτη; Την απάντηση δίνει ο παλιός αναρχικός Μιγκέλ Θαραμπόν. Μέσα από τις διηγήσεις του αναδεικνύεται ένας κόσμος συνωμοσίας, παρασκηνιακής πολιτικής και άνομου κέρδους.

Μια κοινωνία σκιών γράφει ιστορία ερήμην των απλών ανθρώπων και γεγονότα που σημάδεψαν τον εικοστό αιώνα, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, φαντάζουν εμπνεύσεις ενός αμείλικτου πρωταγωνιστή.

Ο μυστηριώδης Έλληνας δίνει το «παρών» σε κάθε μεγάλη στιγμή: νέα όπλα, αποικιακοί πόλεμοι, πολιτικά σκάνδαλα, μυστικές υπηρεσίες, αγώνας για την αναγέννηση της Ελλάδας. Η σκοτεινή του διαδρομή στις μητροπόλεις του κόσμου φωτίζεται μονάχα από έναν ανεξήγητο πατριωτισμό και το πάθος του για μια γυναίκα.


Βασίλειος Ζαχάρωφ

Ο ζάπλουτος έμπορος όπλων Βασίλειος Ζαχάρωφ (Βασίλειος Ζαχαρίου) θεωρείται ομιχλώδης προσωπικότητα, με πολλές πτυχές της ζωής του να μας είναι άγνωστες.

Με ατελείωτες γνωριμίες και διασυνδέσεις, κινούνταν μεταξύ διαφθοράς, προπαγάνδας, ευεργεσιών και χρηματισμού. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις συγκρούσεις από τα τέλη του 19ου αιώνα, έως και τη δεκαετία του 1930. Ενώ κατάφερε μάλιστα να παρασημοφορηθεί 298 φορές για την ειρηνιστική του δράση.

Το «Φιλμ Νουάρ» είναι ένα βιβλίο όπου ο έρωτας και η ιστορία, η πολιτική και η κατασκοπεία, ο ρομαντισμός και ο κυνισμός διεκδικούν το δικό τους μερίδιο.


Στοιχεία βιβλίου

  • Συγγραφέας: Στεφανάκης Δημήτρης
  • ISBN: 978-960-496-648-6
  • Κατηγορία: Ιστορικό Μυθιστόρημα
  • Έτος έκδοσης: 2012
  • Εκδότης: Ψυχογιός
  • Σελίδες: 554
  • Ενδεικτική τιμή: 13-16€

✔ Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Μοιραστείτε το