Ξημερώνει 19η Μαΐου

Μοιραστείτε το

Ο Μάιος είναι ένας ιδιαίτερος μήνας, καθώς η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας, αποτελεί ορόσημο στη συνείδηση όλων μας. Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ, δίνει ηχηρό μήνυμα παρουσίας μέσω των διαδικτυακών δράσεων που ετοιμάζει, μιας και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη φυσική μας παρουσία σε εκδηλώσεις.

Δεν ξεχνάμε και συνεχίζουμε να τιμάμε τους νεκρούς μας, με κάθε τρόπο


Ανάβουμε φαναράκι – κερί – καντήλι

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας, στα πλαίσια των δράσεων για τη 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη των 353000 αδικοχαμένων ψυχών το βράδυ της 18ης Μαΐου, ανάβοντας φαναράκια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Φέτος, λόγω της ιδιαίτερης και δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, η 19η Μαΐου θα είναι αλλιώτικη από τις άλλες.

Φέτος, δε θα φωτιστεί o ουρανός της Θεσσαλονίκης με φαναράκια, έχουμε όμως την υποχρέωση να αποδώσουμε φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτονημένους προγόνους μας, από το σπίτι.


Κάλεσμα

Καλούμε όλους να γράψουν σε ένα χαρτί τα ονόματα των δικών τους νεκρών και να ανάψουν το φαναράκι τους, το κερί τους ή το καντήλι τους, στα πλαίσια της δράσης «Ξημερώνει 19η Μαΐου».

Καλούμε όλους όσους θα συμμετέχουν, να μοιραστούν μαζί μας μια φωτογραφία στα Social Media, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, από τις 9 το βράδυ, χρησιμοποιώντας το hashtag:

#GRofPontosGenocide

«Καν’το γι’ αυτούς. Καν’το για ‘σένα. Καν’το για τη μνήμη τους.»


Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ

Μοιραστείτε το