Λυράρης έσπασε το δοξάρι του στην πίστα

Μοιραστείτε το

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Κοζάνη, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο γνωστός Κρητικός λυράρης, Αντώνης Χαβαδάκης. Ο οποίος επί 9 ολόκληρους μήνες τραγουδούσε σε νυχτερινό κέντρο της πόλης.

«Πάντα η Κρήτη διαφορά έχει από τους άλλους τόπους, γιατί έχει αντάρτικη ψυχή μα και τρελούς ανθρώπους»


Αντώνης Χαβαδάκης

Την περασμένη λοιπόν Κυριακή, στη τελευταία του εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Δίχορδο» στην Κοζάνη, ο Αντώνης Χαβαδάκης, με καταγωγή από τα Χανιά, προχώρησε σε μία ασυνήθιστη κίνηση.

Κάλεσε επάνω στην πίστα τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, θέλοντας να εκφράσει την αγάπη του και να πει το δικό του ευχαριστώ, που τον φιλοξένησε όλους αυτούς τους μήνες.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Χαβαδάκης αφού καλούσε επίμονα στην πίστα τον ιδιοκτήτη, όταν αυτός ανταποκρίθηκε και ανέβηκε, έσπασε το δοξάρι μπροστά του και το πέρασε στον λαιμό του. Με τους θαμώνες του νυχτερινού κέντρου να ξεσπούν σε χειροκρότημα.

«Με αυτό το δοξάρι δεν θα ξαναπαίξω πουθενά, πάρε το για να με θυμάσαι…»

Τι αξία έχει ένα δοξάρι;

Ο Χανιώτης λυράρης, ο οποίος άρχισε να παίζει λύρα από τα έξι του χρόνια, όντας αυτοδίδακτος, και από τότε δεν την έχει αποχωριστεί ούτε στιγμή, μίλησε στον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη για το εν λόγω περιστατικό.

«Αυτό που έκανα ήταν μία κίνηση αγάπης. Σε αυτό το μαγαζί πέρασα πάρα πολύ όμορφες στιγμές και ήθελα να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε αυτόν τον άνθρωπο. Τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, που με εμπιστεύτηκε για τη διασκέδαση των πελατών του.

Έτσι σκέφτηκα να κάνω αυτήν την κίνηση με το δοξάρι. Τι αξία άλλωστε έχει ένα δοξάρι, μπροστά στην αγάπη και τη στήριξη που έλαβα όλο αυτό το διάστημα που εμφανιζόμουν στην Κοζάνη;»

Δείτε παρακάτω, στο 1ο video τον Αντώνη Χαβαδάκη να σπάει το δοξάρι του στην Κοζάνη και στο 2ο video να ερμηνεύει Ποντιακά τραγούδια σε κέντρο διασκέδασης στη Βέροια.


Διαβάστε επίσης: Οι Πόντιοι και οι Κρητικοί

Μοιραστείτε το