Ο Μανώλης Κλωνάρης για το Κόκκινο Ποτάμι

Μοιραστείτε το

Τον αγαπημένο και δημοφιλή ηθοποιό Μανώλη Κλωνάρη πέρσι, τον γνωρίσαμε ως Ανέστη, στη τηλεοπτική σειρά «Γη της ελιάς». Ο Μανούσος Μανουσάκης τον είδε, τον ξεχώρισε και του χάρισε ένα ρόλο στο «Κόκκινο Ποτάμι – Η συνέχεια», που προβάλλεται μέσα από το OPEN TV.

«Σοκαρίστηκα όταν όλα αυτά που διάβαζα στο σχολείο τα είδα ως εικόνα»


Κόκκινο Ποτάμι – Η συνέχεια

Ο Μανώλης Κλωνάρης μίλησε για τον Λουκά, τον οποίο υποδύεται στη τηλεοπτική σειρά «Κόκκινο Ποτάμι – Η συνέχεια». Επίσης μιλάει για τη συνεργασία με τον Μανούσο Μανουσάκη, τον σπουδαίο σκηνοθέτη των μεγάλων επιτυχιών.

  • Ως τηλεθεατής βλέπατε το «Κόκκινο Ποτάμι»;

Φυσικά ναι, ήταν ένα μάθημα ιστορίας και είχε πολύ ενδιαφέρον. Το τι είχαν περάσει ο Πόντιοι, από τους βιασμούς μέχρι τις πορείες θανάτου, το ήξερα και από το σχολείο, αλλά σοκαρίστηκα όταν όλα αυτά που διάβαζα τότε τα είδα ως εικόνα. Μου τα έκαναν εικόνα ο Μανούσος Μανουσάκης και οι ηθοποιοί του.

Άλλο να διαβάζεις για λεηλασίες και άλλο να βλέπεις ζωντανά το πώς έγιναν. Ευελπιστώ για τη δικαίωση του Ποντιακού λαού, γιατί η Γενοκτονία τους δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, όπως αντίστοιχα αυτή των Αρμενίων, από όλες τις χώρες του κόσμου.


Ο Λουκάς

  • Ποιος είναι ο ήρωας που υποδύεστε στο «Κόκκινο Ποτάμι – Η συνέχεια»;

Και πάλι θα παίξω ένα κακό παιδί! Αυτήν τη φορά υποδύομαι τον Λουκά, έναν Πόντιο πρόσφυγα που φτάνει στη Θεσσαλονίκη και έχει υπό την προστασία του μια καλή κοπέλα, συγγενή του, την όμορφη Ανθή.

Ο Λουκάς έχει ένα πάθος, τα χαρτιά. Είναι εθισμένος στον τζόγο. Για να πληρώσει λοιπόν τα χρέη του, πείθει την Ανθή να τραγουδήσει σε ένα νυχτερινό κέντρο της πόλης. Την κάνει τραγουδίστρια και σιγά σιγά γίνεται προαγωγός της. Με λίγα λόγια βγάζει την ξαδέρφη του στο κλαρί και φυσικά θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

  • Τύψεις έχει για όσα κάνει;

Και φυσικά έχει δεύτερες σκέψεις, αλλά η ανάγκη τον κάνει να φέρεται βρόμικα. Τα πάθη δεν σε αφήνουν να σκεφτείς σωστά, αλλοιώνουν το χαρακτήρα του ανθρώπου. Ο τζόγος έχει κάνει τον Λουκά να χάσει το μυαλό του.

Έχει φύγει μικρός από τον Πόντο και τα προβλήματα και η εξαθλίωση τον κυνηγούν. Φτάνει στο σημείο να γίνει βασιλικός επί πληρωμή προς χάριν του τζόγου και να μπλέκει συνεχώς σε φασαρίες με τους βενιζελικούς. Φωνάζει υπέρ του βασιλιά γιατί πληρώνεται.

Όποιος τον πληρώσει τον Λουκά τον έχει, ανήκει σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων. Και δυστυχώς, όπου υπάρχει διχασμός, αυτοί οι άνθρωποι επιπλέουν. Και το 1922, ο Λουκάς θα ζήσει τη Μικρασιατική Καταστροφή ως αποτέλεσμα του διχασμού των βενιζελικών και του βασιλιά.

  • Απέναντι στην ξαδέρφη του νιώθει ενοχές;

Ο Λουκάς ζει σε μια σκληρή εποχή διχασμού, προσφυγιάς και πολέμου και στο μυαλό του μπορεί να είναι όλα επιβίωση. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά την ξαδέρφη του δεν τη βοηθάει. Την αλλοτριώνει και τη ρίχνει στο βούρκο.


Διαβάστε επίσης: Κόκκινο Ποτάμι – Μάθε τα πάντα για τη συνέχεια

Πηγή

Μοιραστείτε το