Μαθητές βραβεύτηκαν για τη ταινία «Αϊλί εμέν»

Μοιραστείτε το

«Αϊλί εμέν» είναι ο τίτλος της ταινίας μικρού μήκους που παρουσίασε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου πέρυσι τέτοιο καιρό. Στην ταινία έλαβαν μέρος οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Οι οποίοι μέσα από πραγματικά γεγονότα και μαρτυρίες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μια πολυδιάστατη παιδαγωγική και καλλιτεχνική εμπειρία, οι μνήμες της οποίας θα τους συντροφεύει στη ζωή τους


Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία «Αϊλί εμέν» (Αλίμονο σε μένα) είναι μια δημιουργία των εκπαιδευτικών: Δομτζίδη Απόστολου και Ντικμπασάνη Βασιλικής, καθώς και των μαθητών / μαθητριών της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου Σερρών.

Μια ταινία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, βασισμένη στη αληθινή ιστορία του Θεολόγη Ιωσηφίδη, μέσα από το βιβλίο της κόρης του, Μαρίας Ιωσηφίδου-Αμανατίδου με τίτλο «Λάμνοντας την Ιστορία με το άροτρο της Πατρικής μνήμης». Το οποίο αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Ποντιακός Ελληνισμός στην περίοδο των διώξεων από τις αλησμόνητες πατρίδες και της επιστροφής στον Ελλαδικό χώρο.


Βράβευση μαθητών και εκπαιδευτικών

Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2021 στην αυλή του 2ου Δημοτικού σχολείου Σιδηροκάστρου συγκεντρώθηκαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές σε μια όμορφη εκδήλωση. Προκειμένου να βραβευθούν οι τελειόφοιτοι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού, αλλά και όσοι συμμετείχαν στην βραβευμένη ταινία (παραγωγής 2019-2020) με τίτλο «Αϊλί εμέν» (Αλίμονο σ’ εμένα).

Η ταινία «Αϊλί εμέν» απέσπασε το 1ο βραβείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικό) από την ΕΡΤ

Η ταινία συνολικής διάρκειας περίπου 12 λεπτών συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα – διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον». Τον οποίο συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και το Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης). Με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Το 2ο Δημοτικό σχολείο του Σιδηροκάστρου γράφει με λαμπρά χρώματα τις σελίδες των συμμετοχών του. Καθώς κατορθώνει να αποσπά διακρίσεις παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.


Δείτε παρακάτω την ταινία μικρού μήκους «Αϊλί εμέν»

Μοιραστείτε το