ΑναζήτησηΕπικοινωνίαTwitterFacebook
Είστε εδώ Αρχική Άρθρα Διάφορα 12.500 Πόντιοι χορευτές

12.500 Πόντιοι χορευτές

print
email

Έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες στη ΔΕΘ

Χορός Ομάλ στα Ρεκόρ Γκίνες
- Χθες βράδυ, η Θεσσαλονίκη τραγούδησε και χόρεψε στους ρυθμούς της Ποντιακής λύρας, με σκοπό να γραφτεί για πάντα στο βιβλίο Γκίνες. Χιλιάδες Πόντιοι (και όχι μόνο) από διάφορες περιοχές της χώρας, θα μπορούν πλέον να λένε «Ήμουν και εγώ» την νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου 2016, γύρω από τη ΔΕΘ.

Πιασμένοι χέρι χέρι, περισσότεροι από 12.500 Πόντιοι χορευτές παρέσυραν στο ρυθμό τους όλη τη Θεσσαλονίκη, κύκλωσαν τη Διεθνή Έκθεση και κατέχουν πλέον μία θέση στο βιβλία με τα ρεκόρ Γκίνες, για τον μεγαλύτερο σε μήκος και αριθμό συμμετεχόντων χορό.


 

Ξεπέρασαν τον αριθμό συμμετοχών που προσδοκούσαν οι διοργανωτές

Μέσα σε 10 λεπτά, εξαντλήθηκαν τα 10.000 καρτελάκια που έδωσε ο οργανισμός του Γκίνες, για την καταμέτρηση των συμμετοχόντων. Τα καρτελάκια έγραφαν τον αριθμό συμμετοχής, ενώ  ο καθένας θα το κρατήσει ως ενθυμίο, καθώς το καρτελάκι έγραφε «Ήμουν και εγώ». Ο ακριβής υπολογισμός συμμετοχόντων δεν μπόρεσε να γίνει ακόμα, όμως μιλάμε σίγουρα για πάνω από 12.500 άτομα.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν 5.000 χορευτές οι οποίοι χόρεψαν Συρτάκι στο Βόλο


Τη στιγμή που δώσανε το σύνθημα οι αδελφοί Τσαχουρίδη, πλήθος κόσμου άρχισε να βγαίνει από τις πύλες της ΔΕΘ και να παίρνει θέσεις, υπό την εποπτεία των 36 συντονιστών γύρω από την ΔΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της μεγάλης συμμετοχής, δεν σχηματίστηκε απλά μόνο μια σειρά χορευτών, αλλά σε μερικά σημεία υπήρχαν και πέντε έως επτά σειρές που χόρευαν ΟΜΑΛ.

Έπειτα από 20 λεπτά χορού, οι διοργανωτές ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες ότι «τα κάταφεραν» και όλοι ξέσπασαν σε χειροκρότημα. Όμως, η βραδιά είχε και συνέχεια. Εντός και εκτός της ΔΕΘ σχηματίστηκαν κύκλοι, ενώ οι χορευτές δεν χόρεψαν μόνο «ομάλ» αλλά συνέχισαν με «τικ» και «κότσαρι».

Τέλος, τις επόμενες ημέρες, το οπτικοακουστικό ντοκουμέντο θα αποσταλεί στην αρμόδια επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες, η οποία και θα πιστοποιήσει την επιτυχία της πρωτοβουλίας των Ποντίων. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συναυλίας «Μαζί... με ψυχή» των αδελφών Τσαχουρίδη, στη ΔΕΘ.
 

Μάθε Ποντιακά

Αγροτέρ - Το σκιάχτρο

https://www.lelevose.gr/inner.php/ajax
Παρακαλώ περιμένετε...

Ρολά - Στόρια - Σίτες και Κουφώματα στη Θεσσαλονίκη

Επισκέπτες Online

Έχουμε online 25 επισκέπτες και 0 μέλη.