Να γελάς…

Μοιραστείτε το

Δείτε παρακάτω την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Να γελάς». Να γελάς… γιατί εμείς οι Πόντιοι, με όσα περάσαμε, μόνο με το χαμόγελο καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε.

Μια στοχαστική ταινία – πλούσια σε ειλικρινή αισθήματα, στη Ποντιακή διάλεκτο με Ελληνικούς υπότιτλους


Ταινία μικρού μήκους

Τα μηνύματα που περνάει η ταινία μικρού μήκους «Να γελάς» είναι πολλά και σημαντικά. Το κεντρικό μήνυμα είναι… να γελάς! Να το αφήνεις αποτύπωμα στη ζωή και στη κάθε ημέρα σου. Να γελάς και αυτό να κυριαρχεί σε κάθε σου συναπάντημα. Να γίνει αποτύπωμα κάθε σου μνήμης και θύμησης.

H συγκεκριμένη ταινία, σχεδόν σε κάθε σκηνή περνάει και ένα μήνυμα. Υπάρχουν πάρα πολλά μηνύματα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, αλλά ξεχωρίσαμε αυτό που λέει η γιαγιά:

«Εμείς οι Πόντιοι, άμα δεν χαμογελούσαμε, όλοι άρρωστοι θα ήμασταν. Ψυχοφάρμακα θα πίναμε για τρελούς!

Μετά από όσα είδαμε και περάσαμε, μόνο με το χαμόγελο καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε. Και τι δεν είδαμε… Γενοκτονία, ξεριζωμό και ξενιτιά. Ρατσισμό και αδικία.

Ο σταυρός που κουβαλάμε ταπεινά έως και σήμερα στις ψυχές μας είναι πολύ βαρύς. Κανείς να μην περάσει αυτά που περάσαμε εμείς»


Να χαμογελάς

Να χαμογελάς και να σκεπάζεις κάτω από αυτό τις πληγές σου. Έτσι θα έχεις ίσως τη μεγαλύτερη δύναμη πάνω σου. Να είναι η αδιαπέραστη ασπίδα του πόνου σου.

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη δυσκολίες, οι οποίες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας. Το γέλιο προάγει την καλή διάθεση και βοηθά να έχουμε μια πιο θετική και αισιόδοξη ματιά τις διάφορες καταστάσεις.

Το να γελάς, τονίζει την αισιοδοξία που έχουμε μέσα μας. Γι’ αυτό το χαμόγελο να το κουβαλάς μαζί σου, στις δοκιμασίες που σε υποβάλλουν. Να χαμογελάς, για να ευφραίνεται η καρδιά σου. Να είναι η αφετηρία κάθε σου ημέρας.

Και να θυμάσαι πάντα… ότι αυτά είναι τα μόνα όπλα στην φαρέτρα της καρδιάς σου!


Συντελεστές ταινίας

  • Εμφανίζονται: Ραφαηλία – Αρετή Σπυρίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Άννα Σπυρίδου
  • Σκηνοθεσία – Σενάριο: Μιχάλης Νικολαϊδης
  • Κάμερα – Μοντάζ: Βασίλης Καπηλίδης
  • Μουσική: Έλλη Λαριονίδου – Μαρία Πεϊδη
  • Επιμέλεια – Σχεδιασμός Τίτλων: Δήμητρα Γκιώντε

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο «Hotel Nemesis» – Κομνηνά Σταυρούπολης, στην Ξάνθη.


© Lelevose.GR


Δείτε παρακάτω την ταινία μικρού μήκους «Να γελάς»

Μοιραστείτε το