Πόντιος ο πρωταθλητής Ευρώπης στο Kick Boxing

Μοιραστείτε το

Την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησε ο Σάββας Καγκελίδης. Ο Πόντιος αθλητής ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kick Boxing της WAKO, που διεξήχθη στο Μαυροβούνιο από τις 5 έως 14 Νοεμβρίου.

Ο Έλληνας μαχητής με καταγωγή από τον Πόντο, κατάφερε να στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης στη κατηγορία του


Σάββας Καγκελίδης

Ο Σάββας Καγκελίδης, του BG Academy, είχε ήδη δείξει πως βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ουγγαρίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπου και πάλι είχε βρεθεί με το Χρυσό μετάλλιο στην πρώτη θέση, στην κατηγορία των 81+ κιλών.

Αυτή την φορά ο Πόντιος αθλητής του Χαράλαμπου Παπαδόπουλο και Γιώργου Χαλκίδη, στον ημιτελικό επικράτησε του Πολωνού πρωταθλητή, ενώ στον τελικό κέρδισε τον πρωταθλητή Μολδαβίας, ανεβαίνοντας έτσι στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Δείτε στα δύο παρακάτω video, τους δύο αγώνες του Σάββα Καγκελίδη


Αλέξανδρος Λαζαρίδης

Στην ίδια διοργάνωση έλαβε μέρος και ο Αλέξανδρος Λαζαρίδης, αθλητής και αυτός του BG Academy, οποίος στον πρώτο του αγώνα επιβλήθηκε του αθλητή από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Ωστόσο στα ημιτελικά ηττήθηκε στα σημεία από τον Ουκρανό αντίπαλό του.

Να θυμίσουμε πως ο Αλέξανδρος Λαζαρίδης, στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη το 2019, είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που πέτυχε τη συγκεκριμένη διάκριση.


Ελληνικό Kick Boxing

Αξίζουν συγχαρητήρια και στα δυο παιδιά! Τα οποία απέδειξαν πως το Ελληνικό Kick Boxing βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και πλέον οι αθλητές μας, αποδεδειγμένα, πρωταγωνιστούν σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνουν μέρος!

Κατά καιρούς το Ελληνικό Kick Boxing έχει εξάγει σπουδαίους αθλητές, στις σημαντικότερες διοργανώσεις του αθλήματος. Διοργανώσεις σημαντικές που απέδειξαν ότι το Ελληνικό Kick Boxing δεν έχει απλά ταλέντο, αλλά και αθλητές που η μέση τους είναι φτιαγμένη για ζώνες!

Για τον λόγο αυτό, τα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα έχουν πολλούς λόγους για να είναι περήφανα, διαχρονικά. Και το μόνο σίγουρο είναι πως το Ελληνικό Kick Boxing θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια τα επόμενα χρόνια!


Δείτε τον πρώτο αγώνα του Σάββα Καγκελίδη


Δείτε τον δεύτερο αγώνα του Σάββα Καγκελίδη

Μοιραστείτε το