Θεέ μ΄ τέρεν αφκά ση γην

Μοιραστείτε το

Φέτος το καλοκαίρι, η Ελλάδα έχει πληγεί από κάθε είδους ακραία καιρικά φαινόμενα. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες η χώρα πάλευε με τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές και τώρα οι πρωτοφανείς πλημμύρες…

Βρέχ’ και πλημμύρας όλια εκέσ’, φουρκίεται ο κόσμον


Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Εικόνες βιβλικής καταστροφής! Πόση θλίψη! Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με τις πλημμύρες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Δύναμη και κουράγιο ευχόμαστε στους συνανθρώπους μας.

Οι εικόνες με τα βυθισμένα αμάξια, τα σπίτια και τις περιουσίες των ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί κάτω από το νερό και τη λάσπη, είναι αποκαρδιωτικές.

Κάτοικοι των χωριών στη Θεσσαλία έχουν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών και παραμένουν εγκλωβισμένοι. Ενώ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες ότι έχουν μείνει αβοήθητοι.

Οι συνέπειες στα χωριά και τις περιουσίες των ανθρώπων είναι καταστροφικές. Μιλάμε για ζημιές σε καλλιέργειες, ζημιές σε σπίτια, ζημιές σε επιχειρήσεις, ζημιές σε εργοστάσια, ζημιές σε υποδομές… ζημιές παντού!

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των νεκρών συνεχώς ανεβαίνει…


Κώστας Πουτακίδης – Ποντιακό τραγούδι

Κι όπως λέει στο τραγούδι του «Θεέ μ´ τέρεν αφκά ση γην» ο Κώστας Πουτακίδης: «Βρέχ’ και πλημμύρας όλια εκέσ’, φουρκίεται ο κόσμον. Θεέ μ´ τέρεν αφκά ση γην, χάν´ντανε τα παιδία σ´».

Ακούστε παρακάτω αυτό το – τόσο επίκαιρο όσο ποτέ – Ποντιακό τραγούδι. Με λόγια που συγκινούν και αγγίζουν τις καρδιές μας.

«Θεέ μου κοίτα κάτω στη γη»


Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού, σε ελεύθερη απόδοση στη νεοελληνική:

Ομίχλη χιονίζει και θύελλες, χαλάει ο τόπος!
Βρέχει και πλημμύρες, όλα εκεί, πνίγεται ο κόσμος.

Αλλού έχει να βρέξει χρόνια, παντού ακούς το κλάμα,
και περιμένουν από σένα να ρίξεις ξανά το μάννα.

Κουνιέται παντού η γη, τα μέγαρα γκρεμίζονται,
και οι μεγάλοι σαν θεοί στους ανθρώπους που τυραννιούνται.

Refrain

Θεέ μου κοίτα κάτω στη γη χάνονται τα παιδιά σου,
άλλη μια φορά αν μπορείς συγχώρεσε τις αμαρτίες


Το τραγούδι «Θεέ μ΄ τέρεν αφκά ση γην» το οποίο ερμηνεύει ο Κώστας Πουτακίδης, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022. Σε στίχους του Γιώργου Σιδηρόπουλου και μουσική του Μπάμπη Κεμανετζίδη.

© Lelevose.GR


Διαβάστε επίσης: Πόση αξία έχει η ανθρώπινη ζωή;

Μοιραστείτε το