«Χρυσός» στην πάλη ο Κουγιουμτζίδης

Μοιραστείτε το

Απ’ ότι φαίνεται, ασταμάτητος θα είναι και το 2022 ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης. Ο Έλληνας αθλητής της πάλης κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο, σε διεθνές τουρνουά της Ουκρανίας. Διαγράφοντας μια σπουδαία πορεία – αντάξια της δυναμικής του.

Το «Next Big Thing» της Ελληνικής πάλης


Γιώργος Κουγιουμτζίδης

Ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης, το «φαινόμενο» της Ελληνικής πάλης, έδειξε για μία ακόμη φορά το πλούσιο ταλέντο του και σημείωσε μεγάλες νίκες, φτάνοντας με μεγάλη ευκολία στην κορυφή.

Ο φορμαρισμένος Κουγιουμτζίδης, κατά τη διάρκεια του τουρνουά, απέδειξε εντός του αγωνιστικού χώρου την ανωτερότητα του και με τεχνική υπεροχή έκλεισε θέση στον τελικό. Ένα καλό αγωνιστικό τεστ για τον Έλληνα παλαιστή, ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23.


Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, κέρδισε με τεχνική υπεροχή τον Ουκρανό Βαλεντίν Μπαμπίι. Ο οποίος εκτός από «οικοδεσπότης» βρίσκεται και στο Νο.3 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε μπάι από τον πρώτο γύρο, λόγω της κλήρωσης, ωστόσο στη συνέχεια επικράτησε με τεχνική υπεροχή του Ουκρανού Μαξίμ Μπάρες.

Στον ημιτελικό ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης αντιμετώπισε τον χάλκινο Παγκόσμιο πρωταθλητή Αρμάν Αβαγιαν. Ο Αρμένιος πρωταθλητής έχει κατακτήσει την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και στο Ευρωπαϊκό U23 και βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην κατάταξη των ανδρών για το 2022.

Η νέα διάκριση του Κουγιουμτσίδη αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι ένας πολύ αξιόλογος αθλητής. Και έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.


Διακρίσεις

Ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης, ο οποίος αποτελεί το «φαινόμενο» της Ελληνικής πάλης, έχει αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι το «Next Big Thing». Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις επιβραβεύονται και από την κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης.

Το 2021 ήταν μία χρονιά γεμάτη διακρίσεις για τον Έλληνα πρωταθλητή. Καθώς είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων, το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23, ενώ είχε έρθει 7ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών.

Παράλληλα ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στα προολυμπιακά τουρνουά. Κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στη Βουδαπέστη και «άγγιξε» την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.


– Διαβάστε επίσης: Θέλω να σηκώνω την Ποντιακή σημαία ψηλά

Μοιραστείτε το