Αναστατώθηκε η Τουρκία από το μνημείο στην Κω

Μοιραστείτε το

Στις 6 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης της Κω τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας των Ποντίων, που φιλοτέχνησε ο κ. Γεώργιος Κικώτης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, παρουσία πλήθους κόσμου…

Η Τουρκία ενοχλήθηκε από το Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην Κω


Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων

Το Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων τοποθετήθηκε στο «πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού», στο κέντρο της πόλης της Κω.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Ποντίων Κω «ο Ξενιτέας» το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και συγκινησιακό. Πλημμυρισμένο από μνήμες των ομιλητών, που έκαναν λόγο για έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτημένους συγγενείς μας, επιτελώντας το επιτακτικό χρέος της μνήμης.

Γιατί η μνήμη είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη γνώση, τον πολιτισμό, την κοινωνία, για το μέλλον


Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του κατά την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου της Κω, Χαράλαμπος Ναβροζίδης, είπε:

«Πραγματοποιήσαμε αυτήν την τελετή εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των 353 χιλιάδων συγγενών μας και να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες τους, εγκαινιάζουμε το μνημείο.

Η Τουρκία εξακολουθεί να μην ζητά συγγνώμη, γιατί δεν θέλει να κάνει ειρήνη με το παρελθόν της, και τα εγγόνια των συμπατριωτών μας θα προστατεύσουν επίσης αυτό το μνημείο»


Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι

Απ’ ότι φαίνεται, το Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην Κω ενόχλησε και εξόργισε τους Τούρκους. Τι αναφέρουν…

«Η Ελλάδα προχώρησε σε νέα πρόκληση: Έστησαν το λεγόμενο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων, στην Κω»

«Νέα πρόκληση είχαμε στο Ελληνικό νησί της Κω. Το λεγόμενο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου ανεγέρθηκε στο νησί, ακριβώς απέναντι από την Αλικαρνασσό. Μιλώντας στην τελετή, ο Έλληνας αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι περιμένουν συγγνώμη από την Τουρκία.

Ενώ η Ελλάδα συνέχισε να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου και τη Δυτική Θράκη, με τη συνεργασία των ΗΠΑ, αυτή τη φορά αύξησε την ένταση με την Τουρκία με την ανέγερση του Μνημείου της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου στο νησί της Κω.

Το Μνημείο και πάρκο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε πριν από ένα μήνα από τον Ποντιακό Σύλλογο, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, εγκαινιάστηκε με τελετή το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου 2022».


Ο Πρόεδρος του «Συνδέσμου Αλληλεγγύης Τούρκων» Ρόδου – Κω και Δωδεκανήσου, Καθ. Δρ. Mustafa Kaymakçı δήλωσε ότι καταδικάζει τα εγκαίνια του μνημείου:

Ο Kaymakçı είπε ότι η Ελλάδα αποδέχτηκε την 19η Μαΐου ως τη λεγόμενη «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Πόντου» με νόμο. Ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 23 Φεβρουαρίου 1994 και ότι αυτός ο νόμος εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο της Ελλάδας στις 7 Μαρτίου 1994 και τέθηκε σε ισχύ.

Και κατέληξε λέγοντας:

«Ιστορίες που χτίζονται πάνω σε αυτό το ιστορικό ψέμα, που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, επεξεργάζονται και επιβάλλονται στον Ελληνικό λαό»


Διαβάστε επίσης: Τρομάζουν οι εικόνες από την Αγιά Σοφιά

Μοιραστείτε το