Ο αποχαιρετισμός στον Ολυμπιονίκη

Μοιραστείτε το

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή. Χθες Σάββατο, λίγες ώρες μετά την κηδεία του Ολυμπιονίκη, χιλιάδες άνθρωποι στην Κοζάνη, είπαν το δικό τους αντίο, κατά τη διάρκεια του 16ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός με τον πιο λεβέντικο Ποντιακό χορό


Χορός Σέρρα

Κρατώντας ενός λεπτού σιγή και με τον χορό «Σέρρα» αποχαιρέτησαν τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη οι χορευτές και οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης. Οι οποίοι συμμετείχαν στο 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, το οποίο οργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στην Κοζάνη η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, στην οποία έλαβαν μέρος χορευτές Ποντιακών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ο παρουσιαστής του Φεστιβάλ Παναγιώτης Θεοδωρίδης, αφού διάβασε ένα μέρος της επιστολής με την τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη «τα Ολυμπιακά του μετάλλια να τεθούν σε δημοπρασία και τα χρήματα να δοθούν σε οργανώσεις για το παιδί», κάλεσε τους 5.000 και πλέον θεατές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή.

Οι χιλιάδες θεατές σηκώθηκαν όρθιοι και τήρησαν ενός λεπτού σιγή, ενώ στη συνέχεια το στάδιο σείστηκε από το αυθόρμητο και παρατεταμένο χειροκρότημα. Κατόπιν οι χορευτές αφιέρωσαν στην μνήμη του Ολυμπιονίκη, τον χορό «Σέρρα», ο οποίος ήταν και ο τελευταίος χορός της βραδιάς.

Το κατευόδιο των απογόνων των Ελλήνων προσφύγων του Πόντου, σε έναν συμπατριώτη τους

Η απόφαση για να τιμηθεί με αυτόν τον τρόπο από τους Πόντιους, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ανήκει στη διοίκηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία νωρίτερα με μήνυμα της εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, για τον θάνατο του Πόντιου Ολυμπιονίκη.


Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 17 Οκτωβρίου του 1979. Μεγάλωσε τα πρώτα του χρόνια με τους Πόντιους γονείς της μητέρας του, σε ένα χωριό έξω από την Έδεσσα. Καθώς ο παππούς του κατέληξε εκεί, διωγμένος από τον Άγιο Μάρκο του Κιλκίς.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης από πολύ μικρός ρίχτηκε στον αθλητισμό και το Tae Kwon Do του έκλεψε γρήγορα την καρδιά. Έκανε την πρώτη του προπόνηση το 1982, μόλις 3 χρονών, στον Σύλλογο του πατέρα του «Μέγας Αλέξανδρος». Ενώ σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ.


Διαβάστε επίσης: Σέρρα – Ο ένοπλος χορός των Ποντίων

Δείτε στο παρακάτω video, την παρουσίαση του χορού Σέρρα, με τη συμμετοχή χορευτών από όλους τους Σ.ΠΟ.Σ της Π.Ο.Ε. στο 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που φέτος διοργανώθηκε στην Κοζάνη.

Μοιραστείτε το