Άννα Παυλίδου – Με Ζουπούνα η Σταρ Ελλάς

Μοιραστείτε το

Όπως είναι ήδη γνωστό, η δικιά μας «Πόντια» Σταρ Ελλάς, Άννα Παυλίδου, εκπροσώπησε χθες (13/12) την Ελλάδα στον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη της «Miss International 2022», στην Ιαπωνία.

Η Πόντια καλλονή από τη Θεσσαλονίκη,
τιμάει την ιδιαίτερη πατρίδα των προγόνων της


Άννα Παυλίδου

Η 23χρονη Άννα Παυλίδου, γέννημα θρέμμα της Καλαμαριάς, στέφθηκε πέρυσι «Σταρ Ελλάς 2021» και επρόκειτο να διαγωνιστεί στον 70ο διαγωνισμό «Miss World 2022». Ωστόσο η Ελλάδα δεν εκπροσωπήθηκε σε αυτόν τον διαγωνισμό και για τον λόγο αυτό η όμορφη Θεσσαλονικιά αποφάσισε να διαγωνιστεί στον φετινό διαγωνισμό «Miss International 2022».

Η Σταρ Ελλάς 2021, Άννα Παυλίδου, δήλωσε υπερήφανη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, τιμώντας μάλιστα «την ιδιαίτερη πατρίδα των προγόνων μου» όπως υπογράμμισε.

Τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram, δημοσίευσε φωτογραφία της, στην οποία φαίνεται να φοράει τη «Ζουπούνα», την παραδοσιακή ενδυμασία από τον Πόντο και συνόδεψε την ανάρτηση με το παρακάτω κείμενο:


Με παραδοσιακή φορεσιά

«Αύριο είναι ο μεγάλος τελικός και είμαι πολύ περήφανη που εκπροσωπώ την χώρα μου ΕΛΛΑΔΑ.

Αυτή είναι η εθνική μου φορεσιά, με το όνομα «Ζουπούνα» και έχει την προέλευσή της από τη νότια πλευρά της Μαύρης Θάλασσας. Αυτό ήταν το μέρος από όπου έφυγαν οι πρόγονοί μου πριν έρθουν ως πρόσφυγες στη μητέρα Ελλάδα.

Φορούσαν αυτή τη παραδοσιακή φορεσιά σε ειδικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και βαπτίσεις, αλλά τώρα φοριέται μόνο σε αξέχαστες εκδηλώσεις.

Είναι φτιαγμένη από συνδυασμό υφασμάτων όπως βαμβάκι, μετάξι, βελούδο και ζακάρ.

Επέλεξα να φορέσω την συγκεκριμένη εθνική φορεσιά γιατί θέλω να τιμήσω την ιδιαίτερη πατρίδα των προγόνων της οικογένειας μου!

Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις «Παραδοσιακές Φορεσιές Ζερζελίδη» που έφτιαξαν αυτή την καταπληκτική παραδοσιακή φορεσιά, για αυτή την ξεχωριστή στιγμή.

ΥΓ: Ευχηθείτε μου ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ».

Η Άννα Παυλίδου γεννήθηκε το 1999 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο στα 15 της χρόνια, όπου πήγε και στο πρώτο της πρακτορείο μοντέλων στην Θεσσαλονίκη, «TEAM model management». Στις 3 Νοεμβρίου 2021 στέφθηκε Σταρ Ελλάς 2021 και στην συνέχεια, στις 16 Δεκεμβρίου εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό Μις Κόσμος 2021 στο Πουέρτο Ρίκο.


Φιλανθρωπική δράση

Όσοι παρακολουθούν την Άννα Παυλίδου στα Social Media θα θυμούνται πως τον Μάρτιο είχε πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλία συγκέντρωσης ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων με σκοπό την προώθησή τους στους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

Είχε εκφράσει, μάλιστα, δημόσια την ελπίδα της, η κίνηση αυτή να παρακινήσει και άλλους νέους να επενδύσουν χρόνο σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Γιατί μία μικρή πράξη μπορεί να προσφέρει μία μεγάλη ελπίδα!


Διαβάστε επίσης: Από τη Πυρρίχιο στολή στη χρωματική πανδαισία

Μοιραστείτε το