Αστραπίκας και Βροντίκας

Μοιραστείτε το

Ο Αστραπίκας και ο Βροντίκας μας ταξιδεύουν στην ιστορία, μέσα από το βιβλίο «Αστραπίκας και Βροντίκας – Οι ήρωες του Πόντου». Ένα ευχάριστο κόμικ, γεμάτο χρώμα, χιούμορ και μια αυτοτελή ιστορία με 2 ήρωες από τον Πόντο, σε μια πολυτελή έκδοση!

Η επανάκτηση της Πόλης 1261 μ.Χ.


Οι ήρωες του Πόντου

Από την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας στα παράλια του Πόντου, μέχρι την Βασιλεύουσα των Πόλεων. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, δίνει στην έκδοση επιμορφωτικό χαρακτήρα, πραγματευόμενο μια εποχή έως πρόσφατα παραμελημένη. Αναδεικνύοντας την ταυτότητα και την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ένα οδοιπορικό με κωμικές και χιουμοριστικές καταστάσεις, όπου οι ήρωες στο πέρασμα τους για την Πόλη, αντιμετωπίζουν τους εχθρούς της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, Τούρκους, Πειρατές και Σταυροφόρους.

Το Ποντιακό κόμικ που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη!

Το βιβλίο – κόμικ «Αστραπίκας και Βροντίκας – Οι ήρωες του Πόντου» είναι ένα ευχάριστο κόμικ, μέσα από το οποίο μπορούν τα παιδιά μας (και όχι μόνο) να μάθουν ιστορία. 88 σελίδες γεμάτες χρώμα, χιούμορ και μια αυτοτελή ιστορία με 2 ήρωες από τον Πόντο.


Συντελεστές

  • Σενάριο: Νίκος Αγγέλου – Γιάννης Πιττακίδης
  • Σχέδια: Βασίλης Ρεβέζικας
  • Επιμέλεια και χρώμα εξωφύλλου: Γιάννης Πιττακίδης
  • Χρώμα: Νίκος Αγγέλου
  • Μελάνι: Γιάννης Αποστολογιάννης
  • Επιμέλεια διαλόγων: Χρήστος Ευθυμίου


✔ Βρείτε – Αποκτήστε το κόμικ ΕΔΩ

Πληροφορίες για την έκδοση μπορείτε να βρείτε τηλεφωνικά στο 6946947338 (Ιωάννης Πιττακίδης)

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, εκφραστής και συνεχιστής της Ποντιακής παράδοσης, εδώ και πάνω από 36 χρόνια, χαιρετίζει την εκδοτική αυτή προσπάθεια και εύχεται να συνεχιστεί και με άλλα κεφάλαια της ιστορίας του Ελληνισμού του Πόντου»

Χαράλαμπος Αποστολίδης – Πρώην Πρόεδρος ΠΟΠΣ

«Η ιστορία δίνει το χέρι στη μυθοπλασία και την αφήνει να πετάξει. Στο κόμικ αυτό, η υπόθεση του οποίου τοποθετείται σε μια κρίσιμη – και έως πρόσφατα παραμελημένη – περίοδο της Βυζαντινής ιστορίας, οι δημιουργοί προσθέτουν σε μια άρτια δομημένη πραγματολογική εικόνα, 2 φανταστικά πρόσωπα Ποντίων ηρώων…»

Ηλίας Γιαρένης – Λέκτωρ Ιστορίας Βυζαντινής Παιδείας – Ιόνιο Πανεπιστήμιο

«Επιτέλους κόμικ διαφορετικό! Ψαγμένο. Με θέμα από την δική μας ιστορία και ιδιαίτερα την Βυζαντινή. Κάτι που έλειπε απ’ τις συνήθεις πρακτικές των κόμικς, με τους υπερήρωες και τις gothic φιγούρες. Με σεβασμό στα ιστορικά στοιχεία, χιούμορ, ωραίο σχέδιο, χρώμα και πολύ μεράκι! Μπράβο παιδιά!!!»

Σπύρος Ορνεράκης – Σκιτσογράφος – Γελοιογράφος – Εικονογράφος
Μοιραστείτε το