Η ΠΟΠΣ στο πλευρό των Ποντίων καλλιτεχνών

Μοιραστείτε το

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ). Με την οποία εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της, στα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των καλλιτεχνών, μουσικών και εργαζομένων στον καλλιτεχνικό χώρο γενικότερα.

Η Ελληνική Πολιτεία να μεριμνήσει για την επιβίωση των Ποντίων καλλιτεχνών


Ανακοίνωση

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοιού, πλήττει ανεπανόρθωτα τους ανθρώπους του πολιτισμού και ιδιαίτερα τον κλάδο της παραδοσιακής μουσικής, έναν κλάδο που έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους τους Έλληνες.

Για εμάς τους Έλληνες Ποντιακής καταγωγής η Ποντιακή μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ποντιακής παράδοσης και αποτελεί έναν από τους κυριότερους λόγους διάσωσης και διάδοσης του πολιτισμού μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και παράγοντα ενίσχυσης της Ποντιακής μας ταυτότητας

Για το λόγο αυτό αποτελεί χρέος της Πολιτείας να στηρίξει εμπράκτως, στις δύσκολες αυτές στιγμές, τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, που διακονούν την παράδοση και τον πολιτισμό, με συνέπεια, ήθος και σεβασμό.

Ανοιχτή επιστολή

Ενώνουμε, λοιπόν, και εμείς τις φωνές μας με τους Πόντιους καλλιτέχνες, οι οποίοι εξέφρασαν τη δική τους κραυγή αγωνίας μέσα από την ανοιχτή επιστολή τους για τα προβλήματα του κλάδου και καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να μεριμνήσει και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα οδηγήσουν στην επίλυση ενός ζητήματος που αφορά στην ίδια την επιβίωση των Ποντίων καλλιτεχνών.


Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΠΟΠΣ

Η Πρόεδρος
Χριστίνα Σαχινίδου

Ο Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης


– Διαβάστε επίσης: «Μαύρο» καλοκαίρι για εκδηλώσεις και συναυλίες

Μοιραστείτε το