Έφυγε ο Ανέστης Αφεντουλίδης

Μοιραστείτε το

Στο πένθος βυθίστηκε το Ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Ανέστης Αφεντουλίδης. Ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες ποδοσφαιριστές, με καταγωγή από τη Καστοριά.

Υπήρξε ένας χαρισματικός αριστεροπόδαρος,
όσο λίγοι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο της εποχής του


Ξεκινώντας από τη Καστοριά

Ότι και να πει κανείς για τον Ανέστη Αφεντουλίδη, θα είναι πολύ λίγο, μπροστά στην μεγάλη του αξία, που είναι αδιαμφισβήτητη και το μεγαλείο του μοναδικό. Χαρισματικός αριστεροπόδαρος, δεινός σκόρερ και με έμφυτη τεχνική κατάρτιση, όσο λίγοι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο της εποχής του.

Ο Ανέστης Αφεντουλίδης γεννήθηκε το 1941 στη Μεσοποταμιά Καστοριάς και έπαιξε στην Καστοριά στις αρχές της δεκαετίας του ’60, πριν μεταγραφεί στον ΠΑΟΚ το 1965. Στον Δικέφαλο του Βορρά αγωνίστηκε από τη σεζόν 1965-66 μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 1969-70, πετυχαίνοντας 49 γκολ.

Επέστρεψε το 1970 και βοήθησε την Καστοριά να ανέβει για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική το 1974

Τις σεζόν 1962-65 και 1970-76, με τη φανέλα της Καστοριάς είχε συνολικά 210 συμμετοχές και σημείωσε 82 γκολ. Επίσης, ο Ανέστης Αφεντουλίδης είχε διατελέσει και προπονητής της Καστοριάς.


ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τιμώντας τη μνήμη του, μετά την είδηση του θανάτου, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα παρακάτω…

«H ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια του Ανέστη Αφεντουλίδη.

Ο Ανέστης Αφεντουλίδης υπήρξε μέλος της γενιάς που έβαλε τα θεμέλια για την δημιουργία της μεγάλης ομάδας και υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τον σύλλογο.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»

Αστραπή Μεσοποταμιάς

Επίσης η Αστραπή Μεσοποταμίας έκανε σχετική ανάρτηση:

«Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο πετυχημένους Έλληνες ποδοσφαιριστές έφυγε σήμερα από το ζωή σε ηλικία 83 ετών, ο λόγος για τον δικό μας χωριανό, Ανέστη Αφεντουλίδη.

Ο Ανέστης διετέλεσε παίχτης της Αστραπής σε χρυσές εποχές της ομάδας, αγωνιζόμενος τόσο σε ερασιτεχνικό επίπεδο όσο και σε εθνικές κατηγορίες με τα κιτρινόμαυρα. Ενώ αγωνίστηκε και στην Α’Εθνική με την ιστορική ομάδα της Καστοριάς, αλλά και αυτή του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, γράφοντας τη δίκη του ιστορία.

Ανέστη η οικογένεια της Αστραπής, ο κόσμος της Μεσοποταμίας, αλλά και ολόκληρου του Νομού είναι βαθιά ευγνώμων για αυτά που πρόσφερες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Συλλυπητήρια στους οικείους του»


Διαβάστε επίσης: Τρεις γενιές Αφεντουλίδη στην Καστοριά

Μοιραστείτε το