Η Ελληνική Μυθολογία στα Ποντιακά

Μοιραστείτε το

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε ιστορίες από την Ελληνική μυθολογία στη Ποντιακή διάλεκτο. Τη μυθολογία, αυτόν τον τεράστιο θησαυρό γνώσεων και διδαχών, την μεγάλη κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας.

Ιστορίες από την Ελληνική Μυθολογία στη Ποντιακή διάλεκτο, με παράλληλη μετάφραση στη νεοελληνική


Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που έχουν πλούσιο πολιτισμό και ιστορία. Η αρχαία Ελληνική μυθολογία με τις διάφορες ιστορίες της για τους Θεούς, τους ήρωες και τους γίγαντες έχει εμπνεύσει την τέχνη, τον πολιτισμό, την πολιτική και τη φιλοσοφία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι μύθοι από την Ελληνική μυθολογία δεν θα πάψουν ποτέ να συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους. Το βιβλίο αυτό περιέχει μερικές από τις πιο αγαπημένες και γνωστές ιστορίες από την Ελληνική μυθολογία, στη Ποντιακή διάλεκτο. Δίνοντας την ευκαιρία στους νεαρούς αναγνώστες να πάρουν μια γεύση της πιο γνωστής και πλούσιας μυθολογίας παγκοσμίως.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ποντιακή διάλεκτος είναι λένε η πλησιέστερη στην αρχαία Ιωνική διάλεκτο. Ένας λόγος είναι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ιώνων και δεύτερος ότι επειδή ήμασταν μακριά και κάπως απομονωμένοι, κρατήσαμε πολλά από τα γνωρίσματα αυτής της Αρχαίας διαλέκτου.

Η μυθολογία είναι η μεγάλη κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Είναι η αφήγηση μυθικών ιστορημάτων με τη μεγάλη σοφία και φαντασία που τους διέκρινε. Για να εξηγήσουν φυσικά φαινόμενα και ό,τι είχε σχέση με τη ζωή τους.

Οι ανήσυχοι πρόγονοί μας δεν άφηναν τίποτα να περάσει χωρίς να το μελετήσουν και να το εξηγήσουν, αποδίδοντάς το έστω και με μύθο.

Έτσι με τη φαντασία τους δημιούργησαν τη μυθολογία, αυτόν τον τεράστιο θησαυρό γνώσεων και διδαχών. Δίνοντας απαντήσεις σε προβλήματα υπαρξιακά για αδυναμίες και πάθη της ανθρώπινης φύσης, θεοποιώντας τους ανθρώπους και βάζοντας τις ανθρώπινες αδυναμίες τους στους θεούς.

Αυτές τις όμορφες φανταστικές ιστορίες τους προσπάθησε ο συγγραφέας να τις αποδώσει, σε αυτό το βιβλίο, στην Ποντιακή διάλεκτο. Με παράλληλη μετάφραση στη νεοελληνική, για τους απογόνους που η ροή της ζωής και της καθημερινότητας τούς απομακρύνει από αυτή.


Στοιχεία βιβλίου

  • Συγγραφέας: Γιώργος Κωνσταντινίδης
  • ISBN: 978-618-5590-11-6
  • Κατηγορία: Παιδικά – Μυθολογία
  • Έτος έκδοσης: 2021
  • Εκδότης: Ινφογνώμων
  • Σελίδες: 106
  • Ενδεικτική τιμή: 15€ – 17€

✔ Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Μοιραστείτε το